Ajankohtaista viestinnässä ja vaikuttamisessa, vko 7

Haluatko mukaan yhteiseen vaikuttamiseen tai jäikö aiheesta lisäkysymyksiä? Voit olla aiheisiin merkattuihin henkilöihin yhteydessä, tiedot löytyvät täältä.

1 Poliittiset prosessit

Ehdollistaminen: Hallitusohjelmaan kirjattu kehitysyhteistyön ehdollistaminen on mietityttänyt järjestöväkeä: koskeeko se järjestöjä vai ei. Fingolla saamiemme tietojen mukaan mikään ei nyt viittaa siihen, että ei kannattaisi hakea hankehaussa (ja muissa tulevissa rahoitushauissa) myös ns. ehdollistamislistalla (mahdollisesti) oleviin maihin liittyvään toimintaan rahoitusta.

Yhteys: Ilmari Nalbantoglu

Uusi tasavallan presidentti:  Onnittelimme Alexander Stubbia ja esitimme hänelle evääksi tehtävään kolme kiinnostavaa mutta utp-keskustelussa varjoon jäänyttä pointtia ulkopolitiikasta:

Euroopan parlamentin vaalit: Tervetuloa mukaan yhteiseen vaalivaikuttamiseen!

Teemme ainakin seuraavaa:

  • poliittinen vaikuttaminen: tavoitteiston vieminen eteenpäin puolueille. Tavoitteiston esittely puoluetapaamisissa on alkanut ja jatkuu edelleen lähiviikkoina.
  • julkisuuskampanja: alkaa lähempänä vaaleja, saatte siitä lisätietoa. Kiitos palautteesta kampanjarunkoon jäsenten ajankohtaistilasuudessa.
  • Tilaisuudet: järjestämme huhti-toukokuun vaihteessa paneelin puolueille lähtökohtaisesti yhteistyössä Finnfundin ja KPT:n kanssa. Voit osallistua ainakin kysymysten laadintaan.

Voit ilmoittautua mukaan Fingon jäsenten vaikuttamiskoalitioon. Voit osallistua itsellesi sopivalla tavalla ja intensiteetillä.

Yhteys: Anna Hyvärinen

DAC-vertaisarviointi:

Kirjoitamme nyt 23.2. saakka arvioinnin ensimmäiseen vaiheeseen liittyvää järjestöraporttia. Otamme huomioon siinä palautteenne: niistä on iso hyöty, eli kiitos kaikille, jotka vastasitte DAC-vertaisarviointikyselyyn!

Huom. voit ilmoittautua vielä DAC-vertaisarvioinnin taustaryhmään, jolloin pääset vaikuttamaan suoraan siihen, millaista palautetta Suomi saa kehityspolitiikan kokonaisuudestaan.

Yhteys: Outi Hakkarainen

Mukavaa viikonloppua!

Tämä on tiivistelmä viestistä, joka on julkaistu kokonaisuudessaan 16.2. kehityspolitiikan wap-ryhmässä. Mukaan ryhmään? Ilmoittaudu mukaan täältä.