Kehityspolitiikan ja -rahoituksen asiantuntija

Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry on lähes 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta elämä olisi reilumpaa – ihan kaikkialla.

Haemme nyt vaikuttamisyksikkömme vahvistukseksi innostavaa, osaavaa ja kokenutta kehityspolitiikan ja -rahoituksen asiantuntijaa. Kyseessä on määräaikainen työsuhde ajalle 26.11.2020–30.11.2021. Määräaikaisuuden perusteena on äitiys- ja vanhempainvapaan sijaisuus. 

Tehtävän sisältö

Kehityspolitiikan ja -rahoituksen asiantuntijana päätehtäväsi on vaikuttaa kansainvälistä kehitysyhteistyön rahoitusta ja kehityspolitiikan sisältöä koskeviin päätöksenteko- ja ohjausprosesseihin etenkin kansallisella, mutta myös kansainvälisellä tasolla. Tehtävässä korostuu kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun rahoitusta koskevan ajantasaisen tiedon hankinta kansallisista ja kansainvälisistä lähteistä sekä aktiivinen tiedon tarjoaminen päätöksenteon tueksi eri kanavia käyttäen.

Osallistut lausuntojen, kantapapereiden, analyysien sekä julkaistavien kannanottojen ja erilaisten tekstien kirjoittamiseen ja puhut sujuvasti oman vastuualueesi aiheista eri tilaisuuksissa. Pidät aktiivisesti yhteyttä relevantteihin poliittisiin päätöksentekijöihin ja teet yhteistyötä Fingon jäsenjärjestöjen ja muiden sidosryhmien kanssa. Aktiivisuus sosiaalisessa mediassa, kuten Twitterissä, on keskeinen osa asiantuntijan vaikuttamistyötä.

Mitä toivomme sinulta?

Toivomme, että sinulla on vahvaa, näyttöön perustuvaa kokemusta ja tuntemusta Suomen poliittisesta järjestelmästä, ml. keskeiset päättävät elimet ja päätöksentekoprosessit sekä näyttöä poliittisiin päättäjiin suunnatusta vaikuttamistyöstä ja lobbaamisesta. Suullinen ja kirjallinen ilmaisusi on sujuvaa suomeksi ja englanniksi, ehkä myös ruotsiksi. Kykenet itsenäiseen työskentelyyn ja sinulla on hyvät yhteistyötaidot.

Perehtyneisyys kehitys-, ihmisoikeus- ja kestävän kehityksen kysymyksiin ja prosesseihin, EU:n poliittiseen järjestelmään, kansalaisjärjestötoimintaan ja suomalaiseen järjestökenttään sekä sosiaalisen median sujuva käyttö vaikuttamisviestinnässä ovat eduksesi.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme merkityksellisen ja kiinnostavan tehtävän globaalin oikeudenmukaisuuden ja kehityskysymysten parissa. Pääset toteuttamaan Fingon kehityspoliittista vaikuttamistyötä yhdessä jäsenjärjestöjen, sidosryhmien ja asiantuntevien kollegojen kanssa.

Tarjoamme joustavat työajat, ja myös normaalitilanteessa hyvät etätyömahdollisuudet sekä hyvinvointiasi tukevat työsuhde-edut. Työpisteesi sijaitsee Helsingin Vallilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Fingon toiminnassa korostuu moniarvoisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lisätiedot

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi sekä cv:si ja palkkatoivomuksesi 18.10. 2020 mennessä osoitteeseen rekry@fingo.fi. Haastattelut järjestetään 21.−22.10.2020

Lisätietoja tehtävästä antaa vaikuttamistyön johtaja Annika Launiala, p. +358 50 317 6766 pe 2.10. klo 15−16 ja ti 6.10 klo 9−10.