Kehityspolitiikan asiantuntija

Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry on lähes 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta elämä olisi reilumpaa – ihan kaikkialla.

Haemme nyt vaikuttamistyömme vahvistukseksi kokenutta, innostavaa, osaavaa ja monipuolista asiantuntijaa, jolla on kykyä edistää Fingon kehityspoliittisen vaikuttamistyön kokonaisuutta toimikentän murroksessa. Kyseessä on vakituinen työsuhde, joka täytetään mahdollisimman pian.

Innostutko, kun puhutaan kehitysyhteistyön tulevaisuudesta muuttuvassa maailmassa? Tunnetko paloa päästä vaikuttamaan Suomen kehityspolitiikan suuntaan yhdessä kehitysjärjestöjen kanssa? Jos vastasit kyllä, niin saatamme olla juuri sinun seuraava työpaikkasi!

Tehtävän sisältö

Asiantuntijana suunnittelet ja toteutat monipuolista vaikuttamistyötä yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa kattavalla keinovalikoimalla ja olet keskeisessä roolissa nostamassa vaikuttamistyötämme seuraavalle tasolle. Työssäsi vaikutat kehitysjärjestöjen toimintaa ohjaaviin kehityspolitiikan sisältöihin poliittisissa päätöksenteko- ja ohjausprosesseissa niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Tehtävässä korostuu vaikuttamistyön vahva osaaminen, laajojen kehityspoliittisten kokonaisuuksien hallitseminen muuttuvassa toimintaympäristössä ja kyky kiteyttää olennaiset tulostavoitteet.

Mitä toivomme sinulta?

Sinulla on monipuolista osaamista, vahvoja näyttöjä ja vähintään seitsemän vuotta kehityspolitiikkaan ja kehitysyhteistyöhön liittyvää työkokemusta. Osan tästä kokemuksesta olet hankkinut kansainvälisissä tehtävissä mieluiten kehittyvissä maissa. Olet perehtynyt laajasti kehitys-, ihmisoikeus- ja kestävän kehityksen kysymyksiin ja prosesseihin. Sinulla on kokemusta vaikuttamistyöstä ja lobbauksesta ja tunnet ainakin suomalaista järjestökenttää. Pystyt kiteyttämään avainviestisi ja kommunikoit luontevasti poliittisten päättäjien ja virkamiesten kanssa. Sinulla on hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot, mutta työskentelet vaivatta myös itsenäisesti. Ilmaiset itseäsi sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti suomeksi ja englanniksi.

Kansallisen poliittisen järjestelmän ymmärrys, mukaan lukien keskeiset päättävät elimet ja päätöksentekoprosessit, EU:n poliittisen järjestelmän tuntemus, sosiaalisen median sujuva käyttö vaikuttamisviestinnässä sekä ruotsin kielen taito ovat eduksesi tehtävässä.
 

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme sinulle merkityksellisen ja kiinnostavan tehtävän globaalin oikeudenmukaisuuden ja kehityskysymysten parissa. Pääset toteuttamaan Fingon kehityspoliittista vaikuttamistyötä yhdessä jäsenjärjestöjen, sidosryhmien ja mukavien kollegojen kanssa.

Tarjoamme joustavat työajat, ja myös normaalitilanteessa hyvät etätyömahdollisuudet sekä hyvinvointiasi tukevat työsuhde-edut. Työpisteesi sijaitsee Helsingin Vallilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Fingon toiminnassa korostuu moniarvoisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi sekä cv:si ja palkkatoivomuksesi 25.4.2021 mennessä osoitteeseen rekry@fingo.fi .

Lisätietoja tehtävästä antaa vaikuttamistyön johtaja Annika Launiala, p. +358 50 317 6766

16.4. klo 14-16 ja 23.4. 14-16

Lue lisää meistä: fingo.fi