Kuva Fingon henkilökunnasta.

Kansalaisyhteiskunnan asiantuntija

Haemme nyt vaikuttamistyömme vahvistukseksi kokenutta, innostavaa, osaavaa ja monipuolista asiantuntijaa, jolla on kykyä edistää Fingon globaalin kansalaisyhteiskunnan kokonaisuutta osana vaikuttamistyötämme. Kyseessä on vakituinen työsuhde, joka täytetään mahdollisimman pian.

Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry on lähes 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta elämä olisi reilumpaa – ihan kaikkialla.

Innostutko, kun puhutaan kansalaisyhteiskunnan tulevaisuudesta muuttuvassa maailmassa? Tunnetko paloa päästä vaikuttamaan globaalin kansalaisyhteiskunnan äänen parempaan kuulumiseen niin Suomen kuin EU:nkin politiikoissa? Jos vastasit kyllä, niin saatamme olla juuri sinun seuraava työpaikkasi!

Tehtävän sisältö

Asiantuntijana suunnittelet ja toteutat monipuolista vaikuttamistyötä yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa kattavalla keinovalikoimalla ja olet keskeisessä roolissa nostamassa vaikuttamistyötämme seuraavalle tasolle. Työssäsi vaikutat kehitysjärjestöjen toimintaan ja toimintaedellytyksiä ohjaaviin poliittisiin prosesseihin niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Tehtävässä korostuvat kehittyvien maiden kansalaisyhteiskunnan ja sen toimintaympäristön toiminnan hyvä tuntemus ja sen rooli muuttuvassa maailmassa, vaikuttamistyön kokemus sekä kyky kiteyttää olennaiset tulostavoitteet.

Mitä toivomme sinulta?

Sinulla on monipuolista osaamista, vahvoja näyttöjä ja vähintään viisi vuotta globaalin kansalaisyhteiskunnan toimintaympäristöön liittyvää työkokemusta. Osan tästä kokemuksesta olet hankkinut kansainvälisissä tehtävissä mieluiten kehittyvissä maissa. Olet perehtynyt kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten lisäksi laajasti kehitys-, ihmisoikeus- ja kestävän kehityksen kysymyksiin ja prosesseihin. Tunnet suomalaista järjestökenttää ja sinulla on kokemusta vaikuttamistyöstä. Pystyt kiteyttämään avainviestisi ja kommunikoit luontevasti poliittisten päättäjien ja virkamiesten kanssa. Sinulla on hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot, mutta työskentelet vaivatta myös itsenäisesti. Ilmaiset itseäsi sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti suomeksi ja englanniksi.

Kansallisen poliittisen järjestelmän ymmärrys, mukaan lukien keskeiset päättävät elimet ja päätöksentekoprosessit, EU:n poliittisen järjestelmän tuntemus, sosiaalisen median sujuva käyttö vaikuttamisviestinnässä sekä ruotsin kielen taito ovat eduksesi tehtävässä.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme sinulle merkityksellisen ja kiinnostavan tehtävän globaalin oikeudenmukaisuuden ja kehityskysymysten parissa. Pääset toteuttamaan Fingon vaikuttamistyötä yhdessä jäsenjärjestöjen, sidosryhmien ja mukavien kollegojen kanssa.

Tarjoamme joustavat työajat, ja myös normaalitilanteessa hyvät etätyömahdollisuudet sekä hyvinvointiasi tukevat työsuhde-edut. Työpisteesi sijaitsee Helsingin Vallilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Fingon toiminnassa korostuu moniarvoisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi sekä cv:si ja palkkatoivomuksesi 22.8.2021 mennessä osoitteeseen rekry@fingo.fi .

Lisätietoja tehtävästä antaa 3.8. alkaen oppimisen johtaja Outi Hannula, puh. +358 50 317 6720.

Lue lisää meistä: fingo.fi