Innovaatioiden ja kehitysalan asiantuntija

Etsimme jäsenjärjestöistä uutta osaajaa Fingon innovaatioiden ja kehityksen tehtäviin

Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo ry hakee luovaa toiminnan kehittäjää ja innovaatioiden ja kehitysalan asiantuntijaa ensi syksystä lähtien vakituiseen tai määräaikaiseen työsuhteeseen. Tarjoamme mahdollisuuden kehittää jäsenillemme sopivia aivan uudenlaisia toimintamalleja sekä tehdä yhteistyötä laajemmin suomalaisten kehitysalan järjestöjen kanssa.

Haluamme tarjota tehtävää ensisijaisesti jäsenjärjestöissä toimiville osaajille. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva, mutta se voidaan täyttää myös määräajaksi tai osa-aikaisesti. Aloitusajankohdasta voidaan joustaa hakijan ja jäsenjärjestön tilanne huomioiden. Voimme myös muokata tehtävänkuvaa yhdessä kiinnostuneiden jäsenjärjestöjen kanssa.  

Innovaatio- ja kehitysasiantuntijana vastaat toiminnan kehittämisestä ja ideoit yhdessä uusia toimintatapoja, joita voidaan hyödyntää järjestöjen kehitysyhteistyössä. Työ pitää sisällään myös tilaisuuksien järjestämistä ja fasilitoimista, erilaisia koordinointitehtäviä ja verkostoitumista. Tuotat monipuolista viestintämateriaalia uusista toimintatavoista viestintäyksikkömme tuella.  

Toimit työparina toiselle innovaatiot ja kehitys -teeman asiantuntijalle Fingon jäsensuhteet ja toiminnan kehitys -yksikössä. Työssäsi on keskeistä hyödyntää liki 300 jäsenjärjestön asiantuntemusta ja kokemusta.

Tulevan vuoden aikana olet mukana ainakin monitoimijayhteistyön vahvistamisessa digitaalisten ratkaisujen hyödyntämiseksi kehitysyhteistyössä, järjestöille suunnatussa innovaatiokilpailussa sekä järjestöjen tekemän kehitysyhteistyön kokonaistulosten esittämiseen liittyvässä kehittämisprojektissa.

Tätä odotamme

Sinulla on kokemusta ja ymmärrystä kansalaisjärjestöjen roolista kehitysyhteistyössä ja laajemmin yhteiskunnallisina toimijoina. Olet perehtynyt kehityskysymyksiin ja tunnet alan toimijoita. Tunnet myös kiinnostusta uusiin teknologioihin ja haluat etsiä uusia ratkaisuja ja toimintatapoja. Puhut ja kirjoitat sujuvasti suomea ja englantia, ja ilmaiset itseäsi selkeästi. Työotteesi on aktiivinen ja oma-aloitteinen, ja sinulla on hyvät tiimityöskentelytaidot.

On hienoa, jos sinulla on jo jonkin verran työkokemusta innovaatioiden ja kehityksen saralta sekä mielellään myös monitoimijayhteistyöstä. Olet ehkä työskennellyt kehittyvissä maissa tai muuten kansainvälisessä ympäristössä, ja aiempi työkokemus kehitysyhteistyön parissa on hyödyllistä tässä tehtävässä.

Tätä tarjoamme

Tarjoamme merkityksellisen ja kiinnostavan tehtävän koko maailmaa koskevien kehityskysymysten parissa asiantuntevassa työyhteisössämme. Fingo toimii jäsenjärjestöjensä yhteistyön foorumina, globaalikysymysten asiantuntijana, vaikuttajana ja koordinoijana. Modernit toimitilamme sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingissä, Vallilassa.

Lisätiedot:
 

Hakemukset ansioluetteloineen pyydetään lähettämään ma 19.8. mennessä osoitteeseen rekry@fingo.fi, viestin otsikkoon ”Asiantuntija, innovaatio ja kehitys”.

Haastattelut järjestetään tiistaina 27.8. Lisätietoja antaa jäsensuhteet & toiminnan kehittäminen -yksikön johtaja Timo Lappalainen puhelimitse (+358 50 317 6700) maanantaina 5.8 ja 12.8 klo 10–12 ja perjantaina 16.8. klo 13–14.