Kuva Fingon henkilökunnasta.

Harjoittelija Fingon vaikuttamisyksikköön

Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry on noin 270 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta maailma olisi reilumpi – ihan kaikille. 

Haluatko parantaa maailmaa vaikuttamalla Suomen ja EU:n kehityspolitiikkaan? Innostutko, kun puhutaan kehitysyhteistyön tulevaisuudesta muuttuvassa maailmassa? Kiinnostavatko sinua veroihin, ilmastoon, kestävään kehitykseen ja kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseen liittyvät asiat?  

Etsimme nyt vaikuttamisyksikkömme vahvistukseksi oma-aloitteista ja monipuolisista tehtävistä innostuvaa harjoittelijaa aikavälille 20.6.–31.8.2022. Harjoittelu on kokopäiväinen ja palkallinen ja se on tarkoitettu korkeakoulu-, yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijalle, joka suorittaa harjoittelun osana opintojaan. Olisitko juuri sinä etsimämme henkilö?

Tehtäviisi kuuluu

 • Eduskuntavaalivaikuttamiseen osallistuminen, mm.
  – Fingon vaaliteemoihin liittyvien suomen- ja englanninkielisten tilastojen ja tutkimuslinkkien kokoaminen.
  – Suomenkielisen taustamuistion laatiminen Fingon vaaliteemojen ja hallitusohjelmasuositusten edistämiseksi keskeisiä tilastoja hyödyntäen.
  – Kehitysrahoituksen mittasuhteita ymmärrettävästi ja vaikuttavasti osoittavien esimerkkien selvittäminen ja kokoaminen.
  – Yhteistyö Fingon viestintäyksikön kanssa keskeisten tilastojen ja taustamuistion löydösten muokkaamiseksi helposti viestittävään muotoon.
 • Päättäjätapaamisten valmistelu: viestien muokkaus, taustojen kokoaminen.
 • Fingon työryhmätoiminnan tukeminen sekä muut yksikön avustavat tehtävät.

Tehtävässä tarvitset kiinnostusta globaaleihin kehityskysymyksiin, hyviä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja, analyyttista otetta sekä sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Sinulla on opintoja soveltuvalta alalta vähintään kahden vuoden verran. Tiedonhaun, tilastotieteiden ja/tai tutkimusmenetelmien ymmärrys ovat eduksesi. Arvostamme myös järjestökokemusta esimerkiksi vapaaehtoistyöstä tai luottamustehtävistä.  

Tarjoamme sinulle harjoittelun kautta mainion näköalapaikan kansalliseen ja kansainväliseen kehityspolitiikkaan ja muihin politiikan lohkoihin sekä suomalaiseen järjestökenttään. Perehdytämme sinut tehtäviisi sekä tarvitsemiisi ohjelmistoihin. Tukenasi on osaavat vaikuttamistyön ammattilaiset sekä Fingon koko asiantuntijaverkosto. Työpisteesi sijaitsee Helsingin Suvilahdessa. Fingon toiminnassa korostuu moniarvoisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lähetä cv:si sekä tiivis, vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi 5.6.2022 mennessä rekry@fingo.fi. Lisääthän osoitekenttään tekstin vaikuttamistyön harjoittelija.

Lisätietoa harjoittelusta antaa kehityspolitiikan asiantuntija Silla Ristimäki, p. 050 317 6702 ke 25.5. klo10−11 ja pe 27.5. klo10−11, tai sähköpostitse silla.ristimaki@fingo.fi. Haastattelut järjestetään 9.6.2022.

Lue lisää meistä: fingo.fi