Kuva Fingon henkilökunnasta.

Globaalirahoituksen asiantuntija

Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry on noin 270 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta maailma olisi reilumpi – ihan kaikille.

Haemme nyt vaikuttamistyömme vahvistukseksi kokenutta, innostavaa, osaavaa ja monipuolista rahoitussektorin asiantuntijaa, jolla on kykyä edistää Fingon vaikuttamistyön kokonaisuutta koskien globaalia kestävän kehityksen rahoitusarkkitehtuurin murrosta ja kehitysyhteistyörahoituksen tavoitteita. Kyseessä on määräaikainen työsuhde 31.12.2023 asti. Tehtävä pyritään täyttämään mahdollisimman pian, mutta viimeistään 1.6.2022 mennessä.  

Innostutko, kun puhutaan kestävän kehityksen ja kehitysyhteistyön tulevaisuudesta muuttuvassa maailmassa tai globaaleista rahavirroista ja rahoitusarkkitehtuurin murroksesta, joka parhaimmillaan edistää oikeudenmukaista ja kestävää kehitystä ja pahimmillaan lisää globaalia eriarvoisuutta? Tunnetko paloa päästä vaikuttamaan Suomen, EU:n ja kansainvälisen kestävän kehityksen   ja kehitysyhteistyörahoituksen suuntaan yhdessä järjestöjen kanssa? Jos vastasit kyllä, niin saatamme olla juuri sinun seuraava työpaikkasi!

Tehtävän sisältö

Asiantuntijana suunnittelet ja toteutat monipuolista vaikuttamistyötä yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa kattavalla keinovalikoimalla ja olet keskeisessä roolissa nostamassa rahoitukseen liittyvää vaikuttamistyötämme seuraavalle tasolle. Työssäsi vaikutat kehitysjärjestöjen toimintaa ohjaaviin rahoituskysymyksiin poliittisissa päätöksenteko- ja ohjausprosesseissa niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Tehtävässä korostuu vaikuttamistyön vahva osaaminen, rahoitussektorin laaja-alainen tuntemus, kestävän kehityksen ja kehityspoliittisten kokonaisuuksien hallitseminen muuttuvassa toimintaympäristössä ja kyky kiteyttää olennaiset tulostavoitteet.

Mitä toivomme sinulta?

Sinulla on monipuolista osaamista, vahvoja näyttöjä ja vähintään seitsemän vuotta rahoitussektoriin liittyvää työkokemusta. Osan tästä kokemuksesta olet hankkinut kansainvälisissä tehtävissä mieluiten kehittyvissä maissa. Olet perehtynyt laajasti globaalin rahoitussektorin murrokseen sekä kestävän kehityksen rahoituskysymyksiin ja prosesseihin. Tunnet myös kehitysyhteistyön rahoitusinstrumentteja ja esimerkiksi vaikuttavuussijoittamista. Sinulla on kokemusta vaikuttamistyöstä ja lobbauksesta ja tunnet ainakin suomalaista järjestökenttää. Pystyt kiteyttämään avainviestisi ja kommunikoit luontevasti poliittisten päättäjien ja virkamiesten sekä muiden relevanttien sidosryhmien kanssa yli sektorirajojen. Sinulla on kykyä kokonaisvaltaiseen strategiseen ajatteluun ja analysointitaitoja fokuksen löytämiseksi. Sinulla on hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot, mutta työskentelet vaivatta myös itsenäisesti. Ilmaiset itseäsi sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti suomeksi ja englanniksi.

Kansallisen poliittisen järjestelmän ymmärrys, mukaan lukien keskeiset päättävät elimet ja päätöksentekoprosessit, EU:n poliittisen järjestelmän tuntemus, sosiaalisen median sujuva käyttö vaikuttamisviestinnässä sekä ruotsin kielen taito ovat eduksesi tehtävässä.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme sinulle merkityksellisen ja kiinnostavan tehtävän globaalin oikeudenmukaisuuden ja kehityskysymysten parissa. Pääset toteuttamaan Fingon vaikuttamistyötä yhdessä jäsenjärjestöjen, sidosryhmien sekä asiantuntevien ja mukavien kollegojen kanssa.

Tarjoamme joustavat työajat, ja myös normaalitilanteessa hyvät etätyömahdollisuudet sekä hyvinvointiasi tukevat työsuhde-edut. Työpisteesi sijaitsee uudessa toimipisteessämme Helsingin Suvilahdessa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Fingon toiminnassa korostuu moniarvoisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi sekä cv:si ja palkkatoivomuksesi 8.5. mennessä osoitteeseen rekry@fingo.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa vaikuttamistyön johtaja Annika Launiala, p. +358 50 317 6766 3.5. klo 8.30-10.