Asiantuntija, innovaatiot ja kehitys

Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry on lähes 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta elämä olisi reilumpaa – ihan kaikkialla.

Haemme nyt työyhteisöömme innostavaa, osaavaa ja monipuolisia verkostoja suvereenisti luovaa innovaatioiden ja kehitystoiminnan asiantuntijaa vahvistamaan Fingon ja sen jäsenjärjestöjen monitoimijayhteistyötä sekä digitaalisten ratkaisujen hyödyntämistä.

Työsuhde on vakituinen (37,5 h/vko) ja työ alkaa 1.10.2020 tai sopimuksen mukaan. Innovaatioiden ja kehityksen asiantuntijana työskentelet Fingon jäsensuhteet ja toiminnan kehittäminen -yksikössä.

Tehtävän sisältö 

Tehtävässäsi kannustat ja tuet Fingon jäsenjärjestöjä digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä ja rakennat edellytyksiä monitoimijayhteistyölle Suomessa ja kehittyvissä maissa. Vahvistat järjestöjen ja yritysten välistä yhteistyötä ja edistät uusien yhteistyökumppanuuksien ja rahoitusmahdollisuuksien luomista jäsenjärjestöillemme. Vastaat yhdessä työparisi kanssa Fingo Powerbank -projektin hallinnosta ja sen talouden seurannasta. Osallistut Fingossa myös uusien toimintatapojen kehittämiseen, joita voidaan hyödyntää järjestöjen kehitysyhteis- ja globaalikasvatustyössä sekä tuet Fingon muita yksiköitä ja projekteja erityisesti innovaatiot ja kehitys -toiminnassa. Tuotat monipuolista viestintämateriaalia uusista toimintatavoista viestintäyksikkömme tuella ja osaat hyödyntää lähes 300 jäsenjärjestön asiantuntemusta ja kokemusta omassa työssäsi.  

Mitä toivomme sinulta?

Sinulla on tehtävään soveltuva koulutus ja kokemusta innovaatiotoiminnasta, yhteistyöstä yksityisen sektorin kanssa sekä yhteiskunnallisesta osallistumisesta ja vaikuttamisesta. 

Tunnet ja osaat käyttää toiminnan ja palveluiden suunnitteluun ja innovointiin soveltuvia työkaluja ja suhtaudut intohimoisesti uusiin teknologioihin ja niiden rooliin tulevaisuuden globaalikasvatus- ja kehitysyhteistyössä. Tunnet kansalaisjärjestöjen toimintaa ja roolia yhteiskunnassa ja ilmaiset itseäsi sujuvasti suomeksi ja englanniksi suullisesti ja kirjallisesti. Arvostamme oma-aloitteista, itsenäistä ja vastuuntuntoista otetta työhön sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja.

Kansainvälinen, erityisesti kehitysmaista hankittu työkokemus, kehitysyhteistyön ja globaalien kehityskysymysten tuntemus, kokemus monitoimijayhteistyöstä ja yhteiskehittämisestä sekä erilaisten hackathon-tyyppisten tapahtumien järjestämisestä ovat eduksesi.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme merkityksellisen ja kiinnostavan tehtävän koko maailmaa koskevien kehityskysymysten parissa asiantuntevassa työyhteisössämme. Tarjoamme myös joustavat työajat, ja myös normaaliaikoina hyvät etätyömahdollisuudet sekä hyvinvointiasi tukevat työsuhde-edut. Työpisteesi sijaitsee Helsingin Vallilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. 

Fingon toiminnassa korostuu moniarvoisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi sekä cv:si ja palkkatoivomuksesi 31.5.2020 mennessä osoitteeseen rekry@fingo.fi. Lisääthän viestin otsikkoon tekstin: ”asiantuntija, innovaatiot ja kehitys”. Haastattelut järjestetään 8.6. alkavalla viikolla.

Lisätietoja tehtävästä antaa Jäsensuhteet ja toiminnan kehittäminen -yksikön johtaja Timo Lappalainen p. +358 50 317 6700 keskiviikkona 20.5. klo 14–15.