Asiantuntija, ilmastotyö

Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry on lähes 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta elämä olisi reilumpaa – ihan kaikkialla.

Haemme nyt työyhteisöömme innostavaa, osaavaa ja kokenutta ilmastotyön asiantuntijaa vahvistamaan kehittyvien maiden näkökulmaa kehitysjärjestöjen ilmastotyössä.

Työsuhde on vakituinen (37,5 h/vko) ja työ alkaa 10.8.2020 tai sopimuksen mukaan. Ilmastotyön asiantuntijana työskentelet Fingon vaikuttamistyön yksikössä.

Fingon vaikuttamistyön perustehtävä on vaikuttaa poliittisiin päätöksentekijöihin eriarvoisuuden vähentämiseksi ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Ilmastoon liittyvä vaikuttamistyö nähdään ennen kaikkea oikeudenmukaisuus- ja ihmisoikeuskysymyksenä. Tavoitteena on vaikuttaa ilmastonmuutoksen aiheuttaman eriarvoisuuden vähentämiseen kehittyvissä maissa, sekä edistää kehittyvien maiden mahdollisuuksiin varautua ja sopeutua ilmastonmuutoksen seurauksiin. Lisäksi tavoitteena on vähentää ilmastonmuutoksen negatiivisia vaikutuksia kehittyvien maiden ihmisten hyvinvointiin ja perusoikeuksien toteutumiseen.

Tehtävän sisältö

Ilmastotyön asiantuntijana pääset suunnittelemaan, toteuttamaan ja seuraamaan poliittiseen päätöksentekoon kohdistuvaa ilmastovaikuttamistyötä. Seuraat kansainväliseen ilmastorahoitukseen ja kehittyvien maiden ilmastopolitiikkaan liittyviä poliittisia prosesseja kansallisella, kansainvälisellä ja EU:n tasolla. Tuet ja vahvistat Fingon jäsenjärjestöjen osaamista ilmastotyössä sekä tuot kansalaisjärjestöjen ilmastovaikuttamiseen kehittyvien maiden näkökulmaa. Osallistut myös kansainvälisten verkostojen työhön sekä Fingon vaikuttamisviestintään ja tuotat analyyseja vaikuttamistyön tueksi.

 Mitä toivomme sinulta?

Sinulla on vähintään viiden vuoden relevanttia työkokemusta ilmastonmuutokseen liittyvistä asiantuntijatehtävistä sekä vaikuttamistyöstä. On tärkeää, että osa työkokemuksestasi on hankittu kehittyvissä maissa. Sinulla on kokemusta myös poliittisesta vaikuttamistyöstä ja olet perehtynyt kehitys-, ihmisoikeus- ja ilmastopoliittisiin kysymyksiin ja prosesseihin kehittyvien maiden näkökulmasta. Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaavat tiedot ja ilmaiset itseäsi sujuvasti suomeksi ja englanniksi suullisesti ja kirjallisesti. Arvostamme oma-aloitteista, itsenäistä ja vastuuntuntoista otetta työhön sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja.

Suomen ja EU:n poliittisen järjestelmän, kehityspolitiikan- ja kehitysyhteistyön, ilmastorahoituksen sekä kansalaisjärjestötoiminnan ja suomalaisen järjestökentän tuntemus ovat eduksesi. Ruotsin kielen taito ja sosiaalisen median sujuva käyttö vaikuttamistyön tukena ovat ehdotonta plussaa.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme merkityksellisen ja kiinnostavan tehtävän koko maailmaa koskevien kehityskysymysten parissa. Pääset vaikuttamaan Fingon ilmastotavoitteiden toteuttamiseen yhdessä jäsenjärjestöjen ja sidosryhmien kanssa sekä toteuttamaan vaikuttamistyötä asiantuntevien kollegojen kanssa.

Tarjoamme myös joustavat työajat, ja myös normaaliaikoina hyvät etätyömahdollisuudet sekä hyvinvointiasi tukevat työsuhde-edut. Työpisteesi sijaitsee Helsingin Vallilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. 

Fingon toiminnassa korostuu moniarvoisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi sekä cv:si ja palkkatoivomuksesi 3.6.2020 mennessä osoitteeseen rekry@fingo.fi. Lisääthän viestin otsikkoon tekstin: ”asiantuntija, ilmasto”. Haastattelut järjestetään 10.6. klo 13-15 ja to 11.6 klo 13.30 – 16.30. Mahdollinen toinen kierros järjestetään 15.6. klo 13.30-16.30.

Lisätietoja tehtävästä antaa vaikuttamistyön johtaja Annika Launiala, p. +358 50 317 6766 keskiviikkona 20.5. klo 14.30–15.30 ja torstaina 28.5. 14.30–15.30.