Asiantuntija, globaalikasvatus

Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry on lähes 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija. Viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta elämä olisi reilumpaa – ihan kaikkialla.

Haemme nyt työyhteisömme vahvistukseksi innostavaa, osaavaa ja kehittämishaluista globaalikasvatuksen asiantuntijaa. Työsuhde on työvapaan sijaisuus ajalla 1.8.2020-30.6.2022 tai sopimuksen mukaan.

Innostutko, kun joku puhuu systeemisestä muutoksesta? Näetkö oppimisen keskeisenä keinona edistää kestävää kehitystä? Jos vastaat kyllä, saatamme olla juuri sinun seuraava työpaikkasi!

Tehtävän sisältö

Globaalikasvatuksen asiantuntijana pääset näköalapaikalle suomalaiseen globaalikasvatuksen kenttään ja tekemään yhteistyötä lukuisten järjestöjen, viranomaisten ja sidosryhmien kanssa. Olet fasilitaattori, joka vahvistaa järjestöjen yhteistä tekemistä ja vertaisoppimista. Vahvistat myös verkostoja järjestöjen ja muiden toimijoiden välillä ja rakennat siltoja uusiin toimijoihin. Asiantuntijana seuraat globaalikasvatuksen kannalta kiinnostavia poliittisia prosesseja ja koordinoit järjestöjen yhteistä vaikuttamistyötä niihin.

Osana Oppiminen ja innovaatiot -yksikön toimintaa pääset mukaan vahvistamaan järjestöjen osaamista aihepiiristä. Seuraat aiheesta käytävää keskustelua Suomessa ja kansainvälisesti ja tuot niistä järjestöjen työhön uusia tuulia.

Mitä toivomme sinulta?

Sinulla on tehtävään sopiva koulutus ja näkemystä globaalikasvatukseen liittyvistä kysymyksistä sekä käytännön kokemusta vastaavista tehtävistä ja yhteistyön fasilitoinnista. Arvostamme oma-aloitteista, itsenäistä ja vastuuntuntoista otetta työhön sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja. Toivomme myös hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Monenlainen globaalikysymysten ja järjestötyön tuntemus sekä kehitysyhteistyökokemus ovat eduksi työssäsi.

Mitä tarjoamme sinulle?

Fingossa pääset aitiopaikalle edistämään yhteiskunnallista muutosta yhdessä asiantuntevien kollegoiden ja laajan järjestö- ja sidosryhmäkentän kanssa. Moniammatillisen oppimisyksikön lisäksi tapaat kymmeniä motivoituneita, globaalisti tärkeiden kysymysten parissa toimivia järjestöihmisiä, joiden kanssa on ilo työskennellä.

Tarjoamme myös joustavat työajat, ja myös normaaliaikoina hyvät etätyömahdollisuudet sekä hyvinvointiasi tukevat työsuhde-edut. Työpisteesi sijaitsee Helsingin Vallilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Työaika on 37,5 tuntia viikossa.

Fingon toiminnassa korostuu moniarvoisuus ja tasa-arvoiset mahdollisuudet. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista ja sukupuolista.

Lähetä tiivis, vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi sekä cv:si ja palkkatoivomuksesi 31.5.2020 mennessä rekry@fingo.fi. Lisääthän viestin otsikkoon tekstin: asiantuntija, globaalikasvatus.

Lisätietoja tehtävästä antaa Oppiminen ja innovaatiot -yksikön johtaja Outi Hannula, p. +358 50 317 6720 perjantaina 22.5. klo 14–16.30 (muina aikoina voit jättää soittopyynnön tekstiviestinä). Haastattelut järjestetään kesäkuun alussa.