Annu Lehtinen saa kukan Timo Lappalaiselta.
Kepan uunituore puheenjohtaja Annu Lehtinen saa onnittelut toiminnanjohtaja Timo Lappalaiselta. Kuva: Kepan uunituore puheenjohtaja Annu Lehtinen saa onnittelut toiminnanjohtaja Timo Lappalaiselta.

Uusi yhteinen kattojärjestö sai Kepan jäsenten hyväksynnän

Jäsenistö teki maanantain vuosikokouksessaan historiallisen päätöksen sanomalla ”kyllä” uudelle kattojärjestölle. Kepan hallitusta muutoksessa luotsaa Annu Lehtinen.

Teksti: Kepan tiedote Kuva: Daniel Matvejeff

Kepan jäsenet äänestivät uudesta yhteisestä kattojärjestöstä ja hyväksyivät maanantain syyskokouksessa uuden järjestön säännöt, strategian sekä järjestöjen yhdistymissopimuksen. Jäsenjärjestön äänestyksellä Kepa ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys yhdistyvät ensi vuoden kesäkuussa.

Historiallisessa vuosikokouksessa valittiin myös Kepalle uusi hallitus ja puheenjohtaja, jotka toimivat tehtävässään siirtymäkauden loppuun. Kepan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen, joka voitti vastaehdokkaan Suomi-Namibia-seuran Ritva Semin äänin 90-37. 

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi äänestettiin Suomen Partiolaisia edustava Karoliina Tikka ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Liisa Ketolainen Suomen YK-nuorista. 

Kepaa siirtymäkauden luotsaava Lehtinen on kokenut muutosjohtaja. Historiallinen päätös Kepan ja Kehyksen yhdistymisestä on vasta alkua.

”Uudella hallituksella on suuri vastuu. Edessä on kriittinen puolivuotiskausi. Tärkeintä muutoksessa on, että se saadaan vietyä yhtenä joukkona eteenpäin. Nyt rakennetaan uutta, vahvaa alkua”, Lehtinen toteaa.

 

,

Kepan uusi hallitus 1/2018—6/2018

Puheenjohtaja

Annu Lehtinen

Varapuheenjohtajat

Karoliina Tikka
Liisa Ketolainen

Varsinaiset jäsenet

Kaisa Alanne
Jenni Arnkil
Silja Havu
Sanni Isometsä
Anna Koivisto
Timo Kuusiola
Kari Lunnas
Risto Pontela
Mariko Sato
Katri Suomi
Simo Tiainen
Mari Tuohimaa

Varajäsenet

Outi Perähuhta
Syksy Räsänen
Margareta Vlasceanu
Inka Hopsu
Claudia Nystrand
Eija Soini