Tulviva katu.
Kuva: iStock / Weeraa

Totuuden hetki taistelussa ilmastonmuutosta vastaan – Kutsu COP28 ilmastohuippukokousta käsittelevään mediatilaisuuteen 

Fingo ja Suomen Lähetysseura järjestävät maanantaina 6.11. klo 14:30 virtuaalisen mediatilaisuuden YK:n ilmastohuippukokouksen keskeisistä kysymyksistä ja jännitteistä. Ilmastonmuutoksen johtavista asiantuntijoista koostuva puhujakattaus tarjoaa toimittajille ajankohtaista tietoa ja tuoreita näkökulmia Dubaissa 30.11.-12.12. järjestettävään huippukokoukseen.

Miksi Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden toteutuminen on epäonnistunut? Millä keinoin neuvotteluissa voidaan päästä eteenpäin ja löytää ilmastokriisiin yhteisiä ja tehokkaita ratkaisuja geopoliittisten jännitteiden keskellä?  

Näistä kysymyksistä kokoontuu keskustelemaan korkea-arvoinen paneeli, joka tarjoaa toimittajille tuoreita näkökulmia marraskuussa alkavaan YK:n ilmastohuippukokouksen keskeisiin kysymyksiin ja geopoliittisiin jännitteisiin.Tilaisuuden avaa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen. Keynote-puheen pitää yksi Pariisin sopimuksen arkkitehdeista, European Climate Foundationin johtaja Laurence Tubiana. Paneelissa ovat lisäksi IPCC:n entinen varapuheenjohtaja professori Youba Sokona, johtava ilmastonmuutokseen sopeutumisen asiantuntija Timo Leiter sekä ilmastonmuutoksen menetysten ja vahinkojen asiantuntija, G77 maiden neuvoantajana toimiva Vicente Paolo B. Yu lll.  

Tilaisuutta moderoi palkittu toimittaja ja Ylen entinen Afrikka-kirjeenvaihtaja Liselott Lindström.  

Lämpimästi tervetuloa. Tilaisuudessa on varattu paljon aikaa keskustelulle ja toimittajien kysymyksille.  

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta 6.11. klo 11 mennessä. Tilaisuus pidetään englanniksi.  

Lisätietoja

Emilia Runeberg, ilmastotyön asiantuntija, Fingo 

+358 50 317 6686, emilia.runeberg@fingo.fi 

Johannes Hautaviita, vaikuttamisviestinnän asiantuntija, Fingo 

+358 50 317 6708, johannes.hautaviita@fingo.fi 

Niko Humalisto, johtava vaikuttamistyön asiantuntija, Suomen Lähetysseura

+358 40 757 4036, niko.humalisto@suomenlahetysseura.fi