Kuvassa kevätkokouksen sääntyöpajan osallistuvat työskentelemässä sääntöuudistuksen parissa.
Kuva: Sääntötyöpajan osallistujat pääsivät kertomaan näkemyksiään uuden kattojärjestön säännöistä. Erityisesti tapetilla oli jäsenmaksun määräytymisperuste sekä jäsenten äänimäärän määrittäminen. Kehyksen hallintokoordinaattori Anne Peltonen esittelee aikaansaannoksia.

Suomeen syntyy juhannusviikolla uusi kattojärjestö

Jäsenet päättävät 19.6. pidettävässä Kepan ja Kehyksen ylimääräisessä vuosikokouksessa, millainen ja minkä niminen järjestö luotsaa tulevaisuudessa kehitysyhteistyöjärjestökenttää.

Teksti: Kepan tiedote Kuva: Anni Piiroinen

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys muodostavat 19.6. alkaen uuden yhteistyö- ja kattojärjestön.

Ylimääräisessä vuosikokouksessa päätetään muun muassa uuden järjestön ohjelmarungosta, säännöistä ja nimestä sekä valitaan uusi hallitus.

Käytännössä uusi yhteistyö- ja kattojärjestö muodostettaan käyttäen Kepan yhteisötunnusta, jonka alle Kehys siirtää omaisuutensa ja toimintansa seuraavan puolen vuoden aikana. Uuden järjestön toiminnanjohtajaksi valittu Juha-Erkki Mäntyniemi on aloittanut toimessaan toukokuun alussa.
 
Kaikki Kepan jäsenjärjestöt ovat automaattisesti myös uuden yhteistyö- ja kattojärjestön jäseniä. Kepalla on tällä hetkellä 301 jäsenjärjestöä ja Kehyksellä 37, joista suurin osa on myös Kepan jäseniä.
 
Uuden yhteistyö- ja kattojärjestön strategiassa visioksi on asetettu globaalisti oikeudenmukainen ja kestävä maailma, jossa ihmisoikeudet toteutuvat.

Vuosikokouksen aikataulu, asiakirjat ja muut materiaalit löytyvät ylimääräinen vuosikokous 2018 -sivulta

Lue aiheesta lisää Kepa-Kehys-muutoshankkeen seurantasivulta.