Kuva Morian pakolaisleiriltä Kreikan Lesboksen saarelta. Kuvaaja: Anna Pantelia / Lääkärit Ilman Rajoja.
Kuva Morian pakolaisleiriltä Kreikan Lesboksen saarelta. Kuvaaja: Anna Pantelia / Lääkärit Ilman Rajoja. Kuva: Anna Pantelia Lääkärit ilman rajoja

Mitä Turkissa ja Kreikassa tapahtuu? Kutsu virtuaaliseen mediatilaisuuteen

Torstaina 26.3. klo 9:00 etäyhteyksin järjestettävässä mediatilaisuudessa Fingo, Suomen Pakolaisapu, Lääkärit Ilman Rajoja, Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) sekä Amnesty Internationalin Suomen osasto tarjoavat ajantasaista tietoa Turkin ja Kreikan olosuhteista.

Teksti: Fingo Kuva: Anna Pantelia

Euroopan unioni on ollut viimeisten kuukausien aikana historiallisten haasteiden äärellä, kun sen rajoja on pyritty sulkemaan niin maailmanlaajuiselta epidemialta kuin tuhansilta turvaa hakevilta. Samaan aikaan, kun koronavirus ajaa jäsenmaita poikkeustilaan, päättäjien paine ratkaista Kreikkaa ja Turkkia ravisteleva pakolaistilanne kasvaa.

Miltä maailman pakolaistilanne näyttää, ja miten se heijastuu Eurooppaan? Minkälainen tilanne Kreikan saarten pakolaisleireillä on nyt? Millaisia terveysuhkia leiriolosuhteisiin liittyy? Miten Kreikan rajalla odottavia ihmisiä on kohdeltu? Entä miten tilanne näkyy Turkissa, ja kuinka siitä keskustellaan?

Fingo, Suomen Pakolaisapu, Lääkärit Ilman Rajoja, Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) sekä Amnesty Internationalin Suomen osasto järjestävät virtuaalisen mediatilaisuuden, jossa asiantuntijat tarjoavat ajantasaista tietoa Turkin ja Kreikan olosuhteista.

Ilmoittaudu virtuaaliseen tilaisuuteen viimeistään 26.3. klo 08:20. Lähetämme paluupostina kutsun Zoom-tapahtumatilaan sekä osallistumisohjeet.

Asiantuntijoiden alustusten jälkeen tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä. Pidemmät haastattelut voi tehdä tilaisuuden jälkeen. Ilmoittautumislinkin kautta voi varata haastattelun yhden tai useamman asiantuntijan kanssa. 

Mitä: Virtuaalinen mediatilaisuus Turkin ja Kreikan tilanteesta
Missä: Zoom-alustalla, ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä.
Milloin: torstaina 26. maaliskuuta kello 9-10. Kirjautuminen päättyy klo 8:55.
Puhujat: Annu Lehtinen, Suomen Pakolaisapu, Linda Konate, Lääkärit Ilman Rajoja, Kaisa Korhonen, Amnesty Internationalin Suomen osasto, Anu Leinonen, Suomen Lähi-idän instituutti

Yhteyshenkilöt

Karoliina Knuuti, Fingo
karoliina.knuuti@fingo.fi
+358 50 317 6706

Iina Lindeman, Amnesty Internationalin Suomen osasto
iina.lindeman@amnesty.fi
+358 40 833 1532

Annika Nyman-Paajanen, Pakolaisapu
annika.nyman-paajanen@pakolaisapu.fi
+358 44 754 3298

Anna-Reetta Korhonen, Lääkärit Ilman Rajoja
anna-reetta.korhonen@helsinki.msf.org
+358 44 019 0060

Kuvat

Lisää kuvia Morian pakolaisleiriltä Kreikan Lesboksen saarelta. Kuvaaja: Anna Pantelia / Lääkärit Ilman Rajoja.