Palestiinalaisräppäri Sabreena Da Witch esiintyy Lauantaina Rautatientorilla kello 17.10. Kuva: Palestiinalaisräppäri Sabreena Da Witch esiintyy Lauantaina Rautatientorilla kello 17.10.

Maailma kylässä -festivaali tänä viikonloppuna

Suomen suurin monikulttuurisuus- ja järjestötapahtuma sekä yksi maan isoimmista festivaaleista, Maailma kylässä -festivaali, järjestetään tänä viikonloppuna Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla.

Teksti: Kepan tiedote

Festivaalilla on yli 150 ohjelmanumeroa sekä ennätysmäiset 450 näytteilleasettajaa, joista 60 on ruokamyyjiä. Festivaalille odotetaan kahden päivän aikana yli 50 000 kävijää.

Vahvat naiset Paula Koivuniemi, Natacha Atlas ja Tarja Halonen

Festivaali alkaa sekä kansainvälisesti että kotimaisesti vahvojen naisten tahdissa. Lauantaina päivällä päälavalla nähdään vastikään 31. levynsä julkaissut Paula Koivuniemi. Illan päättää arabipopin supertähti Natacha Atlas.

Lauantaina festivaaliohjelmassa esiintyy presidentti Tarja Halonen, joka avaa keskustelun Kansallinen vs. globaali köyhyys. Ministereistä festivaalilla esiintyvät myös Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö ja Erkki Tuomioja. Asiaohjelmassa on runsaasti kiinnostavia kirjailijoita, muun muassa Rafeef Ziadah, Boualem Sansal ja Katja Kettu.

Sunnuntaina vahvat reggaerytmit valtaavat päälavan, kun Jukka Poika & Sound Explosion Band pistää yleisön tanssimaan. Myöhemmin päälavalla esiintyvät israelilais-jemeniläis-yhdysvaltalainen Yemen Blues ja länsi-saharalainen Mariem Hassan.

Äänestyssirkus tuo demokratian lähelle

– Halusimme tehdä festivaalin tämän vuoden teemasta, demokratiasta, helpommin lähestyttävän. Taitelija Jani Leinosen kanssa yhteistyössä toteutetussa House of Democracy -äänestysinstallaatiossa vaalivirkailijoina esiintyvät näyttelijät tekevät demokratiasta konkreettista toimimalla kyseenalaisesti äänestystilanteissa, kertoo festivaalin promoottori Nelli Korpi.

Rautatientorille nousevan äänestyssirkuksen avajaiset pidetään lauantaina kello 12.20, jolloin kehitysministeri Heidi Hautala kertoo tuoreet kokemukset House of Democracysta.

House of Democracyn ohella festivaalin uutuuksiin kuuluvat elokuvaohjelmisto Kansallisteatterin Lavaklubilla ja lähi- ja luomuruuan keidas Herkkukylä Rautatientorilla.

Klubeilla Lefties Soul Connection with Michelle David ja Dj Click Live

Festivaaliklubit järjestetään kumpanakin iltana Virgin Oil Co.:ssa. Lauantaina tahdeista vastaavan Funky Village Clubin päätähtenä on tiukkaa groovea ja funkya soittava Lefties Soul Connection with Michelle David. Sunnuntain päätösbileistä vastaa Club Balkan Fever päätähtenään Dj Click Live.

Valokuvausmahdollisuudet festivaalin yläpuolelta
Median valokuvaajilla on mahdollisuus kuvata festivaalialuetta Kansallisteatterin katolta Paula Koivuniemen konsertin aikana lauantaina kello 12.40. Kuvaajien tulee akkreditoitua viimeistään torstaina 24.5. Media voi kuvata festivaalialuetta myös päälavan vieressä sijaitsevalta henkilönostimelta lauantaina kello 18.40. ja sunnuntaina kello 12.40.

Muuttuneet liikennejärjestelyt

Maailma kylässä -festivaalista seuraa aiempien vuosien tapaan liikennejärjestelyitä Kaisaniemen puiston ja Rautatientorin ympäristössä keskiviikon 23.5. ja maanantain 28.5. välillä. Festivaalialueen välittömässä yhteydessä olevat tiet Kaisaniementie, Itäinen ja Läntinen Teatterikuja, Kaisankuja ja Kaisaniemenranta ovat pääosin festivaalin käytössä ja suljettuja yleiseltä liikenteeltä tai pysäköinniltä.

Festivaalin taustatiedot

Kolmastoista Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina 26.5. kello 11–20 ja sunnuntaina 27.5. kello 11–18. Päivätapahtumaan on vapaa pääsy, iltaklubien liput maksavat 8–14 euroa. Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry.

Peruutus

Kiireisen aikataulun vuoksi Sofi Oksanen on peruuttanut esiintymisensä festivaalilla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Nelli Korpi
Promoottori
nelli.korpi@kepa.fi
p. 09 5842 3273 / 041 5494 524

Koko ohjelma-aikataulu:
www.maailmakylassa.fi/ohjelma-aikataulu
Painolaatuiset kuvat median käyttöön ja aiemmin julkaistut tiedotteet: www.maailmakylassa.fi/media
Festivaalilehti:
www.maailmakylassa.fi/tiedostot/mk-2012-festivaalilehti.pdf
Pressipaketti: www.maailmakylassa.fi/tiedostot/mk_pressipaketti_2012.pdf
http://open.spotify.com/user/worldvillagefestival/playlist/1znkz4DqXDAarD2u4YCJ4V
www.youtube.com/playlist?list=PLDEC148C0FC91FDE0&feature=plcp
www.facebook.com/maailmakylassa

Toimittajien ja valokuvaajien akkreditointi

Viestintäassistentti Johanna Virmavirta, johanna.virmavirta@kepa.fi, p. 046 633 3335