Kuva: Julia Tavast

Kutsu presidenttiehdokkaiden yksilötentteihin: 10 kysymystä kestävästä tulevaisuudesta

Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo haastattelee presidenttiehdokkaita yksilötenteissä joulu-tammikuussa. Ehdokkailta kysytään kansalaisjärjestöjen laatimia kysymyksiä kestävän tulevaisuuden rakentamisesta. Media on tervetullut seuraamaan tenttejä – voit ilmoittautua tiedotteen lopusta löytyvästä linkistä.

Suomen uusi tasavallan presidentti aloittaa kautensa maailmanlaajuisten ongelmien keskellä – mutta hänellä on myös valtaa vaikuttaa, minkä roolin Suomi ottaa niiden ratkaisijana.

Miten presidenttiehdokkaat rakentaisivat kestävää tulevaisuutta? Millä tavoin he tarttuisivat käsillä oleviin kriiseihin ja konflikteihin? Mitkä ovat ehdokkaiden mielestä Suomen ulkopolitiikan tärkeimmät arvot? Ja minkä yhden asian he haluaisivat ainakin muuttaa maailmasta?

Nyt on aika esittää presidenttiehdokkaille kymmenen kysymystä kestävästä tulevaisuudesta. Ulkopolitiikka on presidentin työn keskiössä. Arvojohtajana hänellä on myös erityinen rooli siinä, miten Suomi kantaa globaalia vastuuta ja asemoi itsensä kansainvälisesti.

”Keskitymme yksilötenteissä kestävään tulevaisuuteen, koska tarvitsemme tulevalta presidentiltämme tulevaisuuspainotteisia ajattelutaitoja. Toisinaan voi olla helppoa upota maailmassa käynnissä oleviin kriiseihin, mutta presidentin pitää kyetä näkemään aarniometsä suuremmiltakin puilta”, sanoo Fingon vaikuttamistyön johtaja Ilmari Nalbantoglu.

Maailman kestävää tulevaisuutta koskevat kysymykset jäävät turhan usein myös sivurooliin presidentinvaalien tenteissä, vaikka niillä on suuri merkitys esimerkiksi yhteiskuntien vakaudelle ja myös Suomen tulevaisuudelle. Kehitysjärjestöjen yksilötentit pyrkivät asettamaan aikamme isoimmat kysymykset presidentinvaalien keskiöön.

Toivotamme median edustajat tervetulleiksi seuraamaan presidenttiehdokkaiden yksilötenttejä. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja ne järjestetään pienimuotoisina livetilaisuuksina sekä laadukkaina verkkolähetyksinä. Voit siis seurata tenttejä kotisohvalta tai toimistolta käsin – toimituksille varaamme mahdollisuuden seurata tilaisuuksia paikan päältä.

Aikataulu:

Jo varmistuneet tentit. Täydennämme listaa ajankohtien tarkentuessa.

Mika Aaltola, to 14.12. kello 14 (ilmoittautuminen)

Li Andersson pe 15.12. kello 14.30 (ilmoittautuminen)

Olli Rehn ti 19.12. kello 10 (ilmoittautuminen)

Sari Essayah to 4.1. kello 14.30 (ilmoittautuminen)

Linkki verkkosivuille: https://fingo.fi/presidentti-ja-10-kysymysta-kestavasta-tulevaisuudesta/

Lisätietoja:

Ilmari Nalbantoglu, vaikuttamistyön johtaja 

050 574 1112 | ilmari.nalbantoglu@fingo.fi

Mika Niskanen

asiantuntija, vaikuttamisviestintä | Fingo

+358 50 317 6715 | mika.niskanen@fingo.fi