Kuvassa Kepan uusi toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi

Kehitysjärjestöjen uuden kattojärjestön toiminnanjohtajaksi on valittu Juha-Erkki Mäntyniemi

Kepan ja Kehyksen muodostaman yhteisen järjestön tehtävänä on edistää globaalia oikeudenmukaisuutta ja kestävää kehitystä. Uusi järjestö aloittaa toimintansa kesäkuussa.

Teksti: Kepan tiedote Kuva: Vessi Hämäläinen

Kehitysjärjestöjen Kepan ja Kehyksen muodostaman uuden kattojärjestön toiminnanjohtajaksi on valittu Juha-Erkki Mäntyniemi, 51. Mäntyniemi aloittaa tehtävässään 2. toukokuuta. Mäntyniemi on toiminut muun muassa Suomen World Visionin innovaatiojohtajana, Nokia Siemens Networksin kestävän kehityksen johtajana sekä itsenäisenä konsulttina.

”Minua inspiroi ajatus, että uusi kattojärjestö, yhdessä jäsentensä kanssa, olisi ketterä ja toivottu kumppani yksityiselle ja julkiselle sektorille kestävään kehitykseen ja ihmisoikeuksiin liittyvissä globaaleissa asiantuntijakysymyksissä. Muun muassa kestävän kehityksen ohjelman, Agenda 2030:n, hyvä täytäntöönpano vaatii vahvaa monitoimijayhteistyötä – ja tämän yhteistyön aikaansaamisessa uudella kattojärjestöllä voi olla merkittävä rooli”, Mäntyniemi sanoo.

”Kokemukseni kansainvälisestä, monikulttuurisesta johtamisesta yksityisellä sektorilla sekä kehitysyhteistyöjärjestön ja liike-elämän yhteistyömallien kehittämisestä on varmasti hyödyksi tehtävässä.”

Kepan hallituksen puheenjohtajan Annu Lehtisen ja Kehyksen hallituksen puheenjohtajan Kristiina Rintakosken mukaan Mäntyniemen valinnassa painoi strateginen johtajuus – erityisesti muutosjohtamisen laaja-alainen osaaminen, mutta tärkeimpänä asiantuntijatiimien hyvän ja osallistavan johtamisen näyttö ja kompetenssi.

”Uusi järjestö on jäsentensä, globaalin oikeudenmukaisuuden ja kansalaisyhteiskunnan asialla vahvimmillaan silloin, kun organisaatioista muodostuu yksi ja yhteisin tavoittein työskentelevä joukkue – ja Mäntyniemellä on vahvat valmiudet tämän tärkeän joukkueen johtoon”, Lehtinen sanoo.

”Toimintaympäristön suuret muutokset vaativat uudelta kattojärjestöltä ketteryyttä ja uudistumiskykyä sekä vahvaa kansainvälistä verkostoitumista, mukaan lukien EU- ja YK-osaamista. Mäntyniemen monipuolinen kokemus ja verkostot luovat hyvän pohjan uuden järjestön johtamiselle muuttuvassa maailmassa”, Rintakoski toteaa.

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ja kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ovat rakentaneet uuden yhteistyö- ja kattojärjestön, joka aloittaa toimintansa ylimääräisen vuosikokouksen jälkeen kesäkuussa 2018. Uusi järjestö edustaa yli 300 suomalaista kansalaisjärjestöä. Järjestöllä ei vielä ole nimeä, mutta aiheesta järjestettyyn nimikilpailuun on tullut yli tuhat nimiehdotusta. Nimestä päätetään järjestön vuosikokouksen yhteydessä kesäkuussa.

Lisätiedot

Juha-Erkki Mäntyniemi
Uuden järjestön toiminnanjohtaja
+358 40 528 0560

Kristiina Rintakoski
Kehyksen puheenjohtaja
+358 40 717 6151

Annu Lehtinen
Kepan puheenjohtaja
+358 44 719 1771