Uudet Fingon jäsenet: Corazón Grandes kummit ry

Fingon kevätkokouksessa esiteltiin neljä uutta jäsentä

Vuosikokouksessa hyväksyttiin Fingon vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Kuva: Tuomas Tiainen / Fingo

Corazón Grandes kummit ry, Herättäjä-yhdistys, Siemenpuu-säätiö ja Töölön Lions Club ovat uudet Fingon jäsenet. Kynnys ry:n Tuomas Tuure esitteli uudet ehdokkaat ja kysyi Fingoon liittymisen motiivia.

”Haluaisimme tutustua muihin pienimuotoisiin yhdistyksiin ja osallistumme mielellämme Fingon koulutustilaisuuksiin ja varmasti jatkossa tarvitsemme neuvoja”, kertoi Corazón Grandes kummit -yhdistyksen varapuheenjohtaja Anneli Sjöholm.

Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen perusteli Fingoon liittymistä kiinnostuksella globaalikasvatukseen.

”Meillä on myös yhteisiä hankkeita [toisen Fingon jäsenjärjestön] Lähetysseuran kanssa, joten on luontevaa liittyä jäseneksi.”

Töölön Lions Clubia motivoi kansainvälisyys ja osallistuminen Maailma kylässä -festivaalille.

”Teemme kansainvälistä työtä eri teemojen parissa, esimerkiksi nälkä, näkö ja nuoret. Fingon kansainvälisyys ja ympäristöteemat ovat yhteneväisiä oman toimintamme kanssa”, klubin puheenjohtaja Heikki Hartikainen perusteli.

Siemenpuu-säätiöllä on 20-vuotisen historiansa aikana ollut paljon yhteistyötä Fingon edeltäjien Kepan ja Kehyksen kanssa. Kepa oli myös yksi sen perustajajäsenistä.

”Nyt ajattelimme, että kun on tämä uusi Fingo, voimme tässä vaiheessa virallistaa suhteemme”, Hanna Matinpuro julisti.

Uudeksi jäseneksi on liittynyt myös Snellman-korkeakoulun tukiyhdistys ry, joka ei päässyt vuosikokoukseen paikalle.

Esittelyjen jälkeen Fingon hallituksen puheenjohtaja Ann Selin avasi kevätkokouksen.

”Meidän kaikkien sydän sykkii kehitysyhteistyölle. Toivomme, että saamme lisää voimaa ja että meillä on voimakas ja vaikutusvaltainen kattojärjestö Fingo”, Selin sanoi.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin LiiKe ry:n Ari Koivu, joka sai yleisöön eloa lyhyellä venyttelyjumpalla. Sen jälkeen hyväksyttiin hallituksen esitys vaalivaliokunnaksi.

Fingon oppisen ja innovaatioiden johtaja Outi Hannula esitteli Kepan vuoden 2018 toimintakertomuksen, jota leimasi Kepan ja Kehyksen yhdistyminen. Keskustelua syntyi toiminnan tulosten mittaamisesta, lausuntojen määrästä ja suhteesta etelän kumppaneihin maatoimistojen sulkemisen jälkeen.

Vuosikokous hyväksyi Kepan vuoden 2018 toimintakertomuksen sekä tilinpäätöksen. Kehyksen hallitus hyväksyi Kehyksen vuoden 2018 toimintakertomuksen kuukausi sitten.