Fingon henkilökuntaa
Kuva: Mika Niskanen

Fingo uudistaa strategiansa – jäsenjärjestöjä pyydetään osallistumaan

Suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo uudistaa strategiansa keväällä 2020. Jäsenjärjestöillä on mahdollisuus ottaa kantaa strategiatyöhön helmikuun lopulla ja maaliskuun puolivälissä. Uudesta strategiasta päätetään Fingon kevätkokouksessa toukokuussa.

Teksti: Mika Niskanen Kuva: Mika Niskanen

”Meillä ja jäsenjärjestöillämme on maailman tärkein tehtävä: rakentaa globaalisti reilumpaa tulevaisuutta. On olennaista, että strategiamme on ajan tasalla ohjaamassa tätä työtä”, sanoo Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi.

Fingo päivittää keväällä strategiansa. Tavoitteena on luoda yhteistyössä 300 jäsenjärjestön kanssa strategia, joka ohjaa kattojärjestön toimintaa uudella vuosikymmenellä.

Tarkoituksena on arvioida esimerkiksi Fingon visiota, missiota, päätehtäviä ja strategisia painopisteitä vuosille 2021–2024. Työtä vetää Fingon hallitus sekä järjestön työvaliokunta. Työ aloitettiin tammikuun lopulla.

Fingon noin 300 jäsenjärjestöä pyydetään ottamaan kantaa strategiatyöhön helmikuun lopulla ja uudestaan maaliskuun puolivälissä. Molemmilla kerroilla on noin viikko aikaa osallistua. Jäsenille tiedotetaan asiasta tarkemmin heidän Fingolle ilmoittamaansa ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseen.

“Haluamme kattojärjestönä palvella jäseniämme mahdollisimman hyvin ja asiakaskeskeisesti. Juuri siksi kannustamme heitä osallistumaan strategiatyöhön. Järjestöillä itsellään on paras ymmärrys omasta todellisuudestaan ja tarpeistaan. Meidän tulee valita kattojärjestön suunta ja toiminnan suuret linjat yhdessä, jotta voimme yhdessä tehokkaasti vastata nopeasti muuttuvan toimintaympäristön tuomiin haasteisiin”, sanoo Fingon organisaation kehittämisen asiantuntija Terhi Ylikoski.

Vaikka strategia tehdäänkin seuraavaksi neljäksi vuodeksi, sitä aiotaan tarkastella jatkossa vuosittain Fingon hallituksen toimesta. Tarvittaessa strategiaa myös päivitetään.

”Elämme sellaisessa ajassa, jossa toimintaympäristö muuttuu nopeasti, ja tiettyjä asioita on vaikea ennakoida. Tästä syystä muutoksiin tulee pystyä reagoimaan joustavasti ja ketterästi myös strategian osalta,” sanoo Mäntyniemi.

Nyt luotava strategia on Fingon ensimmäinen uutena organisaationa. Edellinen strategia tehtiin vuonna 2018 Kepan ja Kehyksen yhdistyessä. Uudesta strategiasta päätetään Fingon kevätkokouksessa 13. toukokuuta.

Lisätietoja strategian uudistamisesta ja aikataulusta löydät täältä.