EU-puheenjohtajuuskauden logot

Faktat pöytään EU-vaaleissa

Fingo on mukana Vaadi faktat -eurovaalikampanjassa, jonka tavoitteena on edistää faktapohjaista politiikkaa Suomessa vaalikevään 2019 aikana.

Euroopan unioniin liittyy monia erilaisia myyttejä ja virheellisiä oletuksia, joita kampanja pyrkii oikomaan.

”Fingo on kampanjassa mukana, sillä äänestäjät tarvitsevat faktatietoa. EU:lla on merkittävä rooli esimerkiksi ilmastonmuutoksen ratkaisemisessa, globaalin oikeudenmukaisuuden kysymyksissä kuten kehitysyhteistyössä sekä muuttoliikepolitiikassa – tarvitsemme faktoja tunnistaaksemme yhteiset haasteemme ja mahdollisuutemme vaikuttaa osana Euroopan unionia”, kertoo Fingon vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen.

Eurovaaleihin keskittyvässä kampanjassa toteutetaan yli kahdellekymmenelle paikkakunnalle ulottuva kiertue sekä laaja sosiaalisen median faktantarkistuskampanja yhdessä Faktabaarin kanssa.

Kampanjassa on mukana laaja joukko suomalaista kansalaisyhteiskuntaa sekä liki jokainen poliittinen puolue. Kampanjaa koordinoivat Eurooppalainen Suomi ja Eurooppanuoret.

Kampanjan toisena tavoitteena on nostaa eurovaalien alhaista äänestysaktiivisuutta. Erityisenä painopisteenä ovat nuoret, sillä vuoden 2014 eurovaaleissa vain noin kymmenen prosenttia 18–24 -vuotiaista kävi äänestämässä. Koko väestön osalta äänestysprosentti oli vain 40 prosentin tienoilla.

”Tällä hetkellä käydään kiivaasti keskustelua EU:n tulevaisuudesta. Nuoret ovat ne, jotka tulevaisuudessa elävät nyt tehtävien päätösten kanssa. Edistääkö EU rohkeasti kestävää kehitystä turvaten ympäristön sekä tulevien sukupolvien oikeuden hyvinvointiin? Nuorten ääni pitää nyt saada kuuluviin”, jatkaa Lappalainen.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #vaadifaktat sekä osoitteessa www.vaadifaktat.fi

Lisätietoja

Jesse Jääskeläinen
vaaliasiantuntija, Eurooppalainen Suomi
+358 40 542 0990
jesse.jaaskelainen@eurooppalainensuomi.fi

Sonja Hyötylä
kehityspolitiikan asiantuntija, Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo
+358 46 851 5975
sonja.hyotyla@fingo.fi