Myanmarilaiset jakavat hygieniatarvikkeita yhdessä Pakolaisavun kanssa. Kuva: Pakolaisapu/Knwo

Koronatiedotusta ja koulutuksia sadoille tuhansille pakolaisille

Pakolaisapu on auttanut vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä selviytymään koronasta Myanmarissa, Ugandassa ja Liberiassa.

Pakolaiset ja siirtolaiset ovat haavoittuvimmassa asemassa vähiten kehittyvissä maissa. Erityisen hankala tilanne on pakolaisleireillä, joissa ahtaus, huono sanitaatio ja puutteellinen terveydenhuolto sekä tiedonkulku lisäävät tartuntariskiä. 

Vuonna 2020 Pakolaisapu aloitti toiminta-alueillaan koronaviruksen vastaisen työn, jolla tavoitettiin yli 282 000 ihmistä pakolaisleireillä ja konfliktista kärsineillä alueilla Myanmarissa, Ugandassa ja Liberiassa.

Pakolaispu järjesti viruksen leviämistä ehkäisevien koulutusten lisäksi tiedotuskampanjoita ja toimitti pakolaisleireille vettä, ruokaa, suojatarvikkeita, saippuaa ja ruokakasvien siemeniä.

Järjestön koulutuksissa opetettiin konkreettisesti käsienpesua ja kumottiin koronaviruksesta liikkuvaa väärää tietoa. Koronaviruksen vastaisen työn hyödyt näkyvät muun muassa tietoisuuden lisääntymisenä ja aktiivisena käsihygieniasta huolehtimisena.  

Pakolaisavun kehitystuloksia lukuina

  • 14 600 ihmistä osallistui Pakolaisavun koulutuksiin Liberiassa 
  • 258 000 ihmistä tavoitettiin Myanmarissa tiedotuskampanjalla, jossa jaettiin oikeaa tietoa koronaviruksesta
  • 8 600 ihmistä osallistui Pakolaisavun koulutuksiin Ugandassa