Video: Zlatan nälkäkampanjan keulakuvaksi

Jalkapalloa seuraavat lukivat eilen uutisista, että ruotsalainen huippujalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic oli maalia tuulettaessaan repäissyt pelipaitansa pois ja esitellyt uusia tatuointejaan.

Teksti: Jukka Aronen

 

Moni urheilutoimittaja keskittyi Zlatanin keltaiseen korttiin (jonka paidan riisumisesta saa) eikä huomannut, että pelaajan yläkroppa oli tatuoitu täyteen nimiä.

Nyt sitten Maailman ruokaohjelma paljasti mistä oli kyse.

Zlatanin ihoon oli kirjoitettu feikkitatuoinneilla 50 aliravitun ihmisen nimet: Carmen, Mariko, Antoine, Sawsan, Chheuy, Lida, Siatta, Rahma, Yaae,…

Kampanjan nettisivuilla kerrotaan näiden ihmisten kohtalosta.

Erikoisen tempauksen takana oli YK-järjestön lisäksi Zlatanin edustaman ranskalaisjoukkueen PSG:n säätiö, joka on vuodesta 2000 lähtien työskennellyt aktiivisesti lasten osallistumismahdollisuuksia parantavien ohjelmien parissa. Ne tavoittavat vuosittain jopa 10 000 lasta Pariisissa ja sen lähiöissä.

Kampanja koostuu videomateriaalista sekä kampanjasivustosta www.wfp.org/805millionnames, jossa käyttäjät voivat oppia lisää Maailman ruokaohjelmasta WFP:stä.

—–

Kirjoittaja on Kepan/Fingon entinen viestinnän asiantuntija, joka kirjoittaa nykyään Diippimedia-yrityksen kautta freelancerina.