Vaalikampanjan verkkosivut auki

Kehitysjärjestöjen eduskuntavaalikampanjan verkkosivut ovat avautuneet.

Teksti: Johanna Ujainen

Vaalisivustolla voi tutustua siihen, miten globaalien ongelmien ratkaiseminen on myös Suomen etu sekä lukea tuoreimmat uutiset kampanjaan liittyen.
Sivustolla esitellään tarkemmin vaalikampanjan teemat, joita ovat julkisen talouden vaje, työllisyys, turvallisuus, maahanmuutto, ilmastopolitiikka sekä monenvälisyys. Lisäksi sivuille on kerätty runsaasti taustoittavaa aineistoa näistä aiheista.
Vaalimateriaaleihin perehtyminen antaa eväitä osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Näin osallistut -osiossa on lisäksi vinkkejä erilaisista osallistumismahdollisuuksista niin ehdokkaille kuin äänestäjillekin.
Järjestöt voivat tutustua verkossa Kepan koordinoimaan kehitysjärjestöjen vaaliohjelmaan. Allekirjoittamalla ohjelman 1.12. mennessä sitoutuu tukemaan sen ehdottamia ratkaisuja globaaleihin ongelmiin.
Eduskuntavaaliehdokkaat pääsevät nyt vastamaan vaalikoneen kysymyksiin. Äänestäjille vaalikone aukeaa alkuvuodesta 2011. Lisäksi viime viikolla käynnistyi Repu ry:n, globbariverkoston ja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen yhteinen Reilu ehdokas -kampanja, jossa järjestöaktiivit tapaavat paikallisia ehdokkaita useilla paikkakunnilla.

Vaalisivut 2011
Järjestöjen vaaliohjelma allekirjoitettavaksi
Lisätietoja järjestöjen osallistumismahdollisuuksista antaa kampanjakoordinaattori Outi Hannula outi.hannula@kepa.fi tai puh. 09 584 23 225.
Tietoa vaalikampanjan etenemisestä saa liittymällä kehityspolitiikka-l -sähköpostilistalle.