kansalaisyhteiskuntalinjaus

Uusi kansalaisyhteiskuntalinjaus tehdään nyt

On aika ottaa teroitetut kynät käyttöön. Tulevan kuukauden aikana ulkoministeriö järjestää neljän osallistavan työpajan sarjan, joiden tavoitteena on jakaa näkemyksiä ja tuottaa sisältöehdotuksia ulkoasiainministeriön kehityspoliittisen kansalaisyhteiskuntalinjauksen päivittämiseksi.

Teksti: Auli Starck

Jokainen työpaja käsittelee kansalaisyhteiskunnan roolia kehityksessä hieman eri näkökulmasta. Niihin voi osallistua oman kiinnostuksensa ja aikataulunsa mukaan joko yhteen tai useampaan. Jokaiseen työpajaan ilmoittaudutaan erikseen.

Työpajojen aikataulu

Kohti uutta kansalaisyhteiskuntalinjausta: Agenda 2030 -työpaja 23.3.2017 kello 09:00–14:00
Kohti uutta kansalaisyhteiskuntalinjausta: etelän kansalaisyhteiskuntien vahvistaminen 3.4.2017 kello 09:00–15:00
Kohti uutta kansalaisyhteiskuntalinjausta: suomalaisten toimijoiden lisäarvo ja roolit kehityspolitiikassa 6.4.2017 kello 16:30–19:00
Kohti uutta kansalaisyhteiskuntalinjausta: kansalaisyhteiskunta monitoimijayhteistyön pyörteissä 12.4.2017 kello 08:30–12:00

Osallistumismahdollisuudet eivät rajoitu vain läsnäoloon työpajoissa. Jos haluat osallistua keskusteluihin etäyhteydellä, ole minuun yhteydessä (auli.starck@kepa.fi).  

Kepa on myös perustanut järjestöille erillisen Facebook-ryhmän Kansalaisyhteiskuntalinjaus 2017, jossa voi käydä keskustelua ennen ja jälkeen työpajojen. Ryhmä on suljettu, joten pääset mukaan lähettämällä liittymispyynnön. Keskustelua käydään myös Twitterissä #kansalaisyhteiskuntalinjaus ja minulle voi lähettää ajatuksiaan myös sähköpostitse.

Päivitetyn kansalaisyhteiskuntalinjauksen luonnos lähetetään järjestöjen kommentoitavaksi toukokuussa. Ja jos sama vauhti jatkuu, linjaus on valmis juhannukseen mennessä.  

Kansalaisyhteiskuntalinjauksen valmisteluun liittyy myös Jyväskylän yliopiston tutkijanryhmän tuore kansalaisyhteiskuntaselvitys, josta kerrottiin maaliskuun alussa ulkoministeriön kansalaisyhteiskuntaseminaarissa. Pääpointit voi lukea Kepan artikkelista: Vahtikoira kahleissa – vastavoimana aktiivinen kansalaisuus.

Taustaksi voi lukea myös blogitekstin, jonka kirjoitin syksyllä Kepan kehityspoliittisen päivän jälkeen.