Lisää haasteita tarvitaan!

Ulkopoliittiseen vaalikoneeseen on vastannut jo lähes viisisataa ehdokasta, ja haasteita on lähetetty parisataa. Kepan tavoitteena on, että mahdollisimman moni kansanedustajaehdokas vastaisi koneeseen. Sinä voit haasteita lähettämällä auttaa tavoitteeseen pääsemistä!

Teksti: Miina Poikolainen

Kepan vaalikoneeseen on nyt vastannut noin 30 prosenttia kaikista koneeseen listatuista ehdokkaista. Tavoitteeseen on vielä matkaa, ja nyt kaivataankin lisää haasteita. Jokaisesta vaalipiiristä löytyy vielä runsaasti ehdokkaita, jotka eivät ole koneeseen vastanneet.
Tällä kertaa hämäläiset eivät todellakaan ole olleet hitaita, sillä ahkerimmin haasteita on lähetetty Hämeen vaalipiirissä, yhteensä 58 kappaletta. Vaalipiirin ehdokkaista 32 on vastannut vaalikoneen kysymyksiin. Hämeen innokkain haastaja on Kepan koordinoimassa globbariverkostossa mukana oleva Ulla Salmi, joka on yksin lähettänyt 25 haastetta!
”Lähetin haasteen kaikille vaalialueeni kokoomuksen ehdokkaille ja keskustan niille ehdokkaille, jonka sähköpostin löysin. Olisiko ollut lopulta vain yksi keskustalainen, jolle en haastetta saanut lähetettyä. En ole vielä lähettänyt viestejä muille puolueille”, hän kertoo.
Seuraavaksi eniten haasteita, 25 kappaletta, on lähetetty Helsingin vaalipiirissä. Alueen aktiivisin haastaja on lähettänyt 6 haastetta. Koneeseen vastanneita ehdokkaita on Helsingin piirissä 67.
Vielä ehtii
Ulla Salmi kertoo aiempina vuosina saaneensa ehdokkailta kommentteja suoraan omaan sähköpostiinsa, mutta tänä vuonna viestejä ei ole vielä tullut.
”Ajankohta on vaaleja ajatellen vielä melko aikainen, ja koska en ole saanut kommentteja, niin ajattelin jatkaa haastamista myöhemmin. Monet aloittavat kampanjoinnin vasta helmikuussa”, hän pohtii.
Vaalit käydään huhtikuussa, joten vielä ehdit ottaa selvää ehdokkaiden ulkopoliittisista näkemyksistä. Jos et löydä edustajan vastausta koneesta, lähetä hänelle haaste ja osoita, että olet kiinnostunut juuri hänen vastauksistaan! Eniten ehdokkaita haastaneet voittavat palkintoja, jotka julkistetaan ensi viikolla.
Haastetilanteen ja vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden määrän vaalipiireittäin näet haastesivuilta.