Lehti: Venezuelan Chávezilla reilu vuosi elinaikaa

Venezuelan presidentti Hugo Chávez jätti espanjalaislehden saamien tietojen mukaan väliin matkan Moskovaan, jossa hänen syöpäänsä olisi hoidettu.

Teksti: Esa Salminen

Chávezilla on yhdeksästä kahteentoista kuukauteen elinaikaa, jos hän ei suostu syövän hoitoihin, kirjoittaa espanjalaislehti ABC. Lehti ilmoittaa saaneensa käsiinsä Venezuelan salaisia tiedustelutietoja, joiden mukaan Chávez olisi peruuttanut venäläislääkäreiden suositteleman matkan hoitoihin. Asiakirjojen joukossa oli lehden mukaan myös lääkärien lausuntoja Chávezin terveydentilasta.
Hoitojen hyväksyminen tarkoittaisi lehden mukaan sitä, että eturauhassyöpää sairastavan valtionpäämiehen olisi luovuttava tehtävistään väliaikaisesti. Tiettävästi Chávez on ilmoittanut käyttävänsä mieluummin lääkehoitoa, joka pitää hänet hengissä ja toimintakykyisenä lokakuussa pidettäviin vaaleihin saakka. Chávezin syöpää on hoidettu muun muassa kemoterapialla Venezuelassa ja Kuubassa.
ABC:n mukaan Chávez on onnistunut nostamaan laskeneen kannatuksensa syövän ja sen hoitojen tähden takaisin yli 50 prosenttiin. Venezuelan virallisen tiedon mukaan Hugo Chávezin syöpä on paranemassa.