#WithSyria-kampanjaan voi osallistua esimerkiksi muuttamalla profiilikuvansa. Kuva: #WithSyria-kampanjaan voi osallistua esimerkiksi muuttamalla profiilikuvansa.

Kolme vuotta kansannoususta

Syyrian kansannousun kolmas vuosipäivä ohittuu tällä viikolla. Tukea kriisistä kärsiville voi osoittaa esimerkiksi somessa.

Teksti: Outi Puukko Kuva: Banksy/Oxfam

Brittijärjestöt kuten Oxfam ja Amnesty ovat kutsuneet ihmisiä seisomaan sodasta kärsivien naisten, miesten ja lasten tukena. Mukana somen #WithSyria -kampanjassa on myös katutaiteilija Banksy. Graffititytön symboloimia hiljaisia tuenosoituksia on nähty useissa kaupungeissa ympäri maailman.Helsingissä kansannousun vuosipäivää voi muistaa ensi tiistaina 18. maaliskuuta Suomi-Syyria ystävyysseuran tapahtumassa, jossa katsotaan Ghatfan Ghanoomin dokumenttielokuva ”Kaupunki, joka päätti elää”.Suomi valtiona ei seiso Syyrian tukijoiden eturivissä. Tänä vuonna maassamme on tilaa viidellesadalle syyrialaiselle kiintiöpakolaiselle. Kehitysministeri Haavisto on kuitenkin luvannut ohjata humanitaarisen avun varoista 8,5 miljoonaa euroa Syyriaan ja sen lähialueelle, jossa on otettu vastaan jo 2,5 miljoonaa kodistaan paennutta ihmisistä.