Kepan kevään 2011 koulutuskalenteri julkaistu

Miten edistää vapaaehtoistyössä jaksamista ja sitouttaa siihen innostuneesti? Miten hankeidea työstetään tavoitteeksi ja toiminnaksi? Mihin yhteistyösopimusta tarvitaan ja mitä siihen kannattaa kirjata?

Teksti: Kaisu Tuominen

Miten saada kansanedustaja tai puolue kiinnostumaan viestistäni? Miten seuranta ja arviointi voivat hyödyttää rahoittajan tilivelvollisuusvaatimusten täyttämistä, omaa oppimista sekä Etelän järjestöjen ja hyödynsaajien voimaantumista?
Muun muassa näihin kysymyksiin pureudutaan Kepan koulutuksissa vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla. Koulutusta löytyy niin hanketyötä, globaalikasvatusta ja vaikuttamistyötä tekeville kuin järjestötoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille.
Kepan koulutusten suunnittelu ja kouluttaminen on antoisaa työtä. Kun Kepan kokoustila Dialogi täyttyy pimeänä talvisena lauantaiaamuna, vakuuttuu ihmisten motivaatiosta toimia globaalin oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Osallistujien kokemus eri puolilta maailmaa ja eri aloilta tarjoaa ainutlaatuisen pohjan Etelän ja Pohjoisen kumppanuuden, onnistuneen kampanjan elementtien tai kuvien eettisen käytön pohdinnalle. Koulutuspalautteessa myös osallistujat kertovat usein, että muiden osallistujien kokemukset olivat osa koulutuksen parasta antia.
Koulutustarjonnassa toistuvat tietyt vakiintuneet koulutukset kuten niin sanotut avainkurssit hanketyötä tekeville järjestöille. Uutuuksia tämän kevään tarjonnassa ovat muun muassa vapaaehtoistyön johtamiseen ja järjestön kehittämiseen liittyvät koulutukset, informaatio- ja viestintäteknologian hyödyntäminen kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyössä sekä 27.5. järjestettävään massaglobbaustapahtumaan innostavat koulutukset.
Me Kepan koulutussuunnittelijat ja kurssisihteeri otamme läpi vuoden mielellämme vastaan ehdotuksia koulutusaiheista, innostavista kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä.
PS. Kepan koulutusten sähköistä ilmoittautumisjärjestelmää kehitettiin järjestön verkkosivu-uudistuksen yhteydessä. Anna palautetta lomakkeen toimivuudesta!
Tutustu koulutuksiin täältä