Kepan 20-vuotinen historia Nicaraguassa nyt yksissä kansissa

Tervehdys Kepan Managuan-toimistolta, Nicaraguan ikuisesta lämmöstä!

Teksti: Soila Hirvonen

Viime vuonna tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Kepa aloitti kehitysjoukkotoimintansa Nicaraguassa. Tapauksen kunniaksi päätimme kerätä kirjoihin ja kansiin muistoja ja dokumentaatiota tästä polveilevasta taipaleesta. Näin paikalliset kumppanimme ja muut yhteistyötahot Nicaraguassa voivat saada tiivistetyn kuvan vaiheistamme maassa. 74-sivuinen opuksen tarkoituksena on myös auttaa näkemään syitä maaohjelmamme muutoksiin ja siihen, miten työ Nicaraguassa liittyy Kepan globaaliin toimintaan.
Pääosan kirjoitustyöstä teki suomalaissyntyinen, vuosia Nicaraguassa asunut Erika Brenner kahden paikallisen toimittajan ja toimiston väen avustuksella. Myös kollegat Helsingin toimistolta auttoivat seulomalla ja lähettämällä arkistoja ja tarkistamalla tekstejä. Kirja julkaistiin vuoden 2009 lopulla 20-vuotisjuhlamme yhteydessä, ja olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta.
Nyt jäsenjärjestöillä on tilaisuus osallistua keskusteluun Kepan toiminta-ajatuksesta ja uudesta strategiasta. Ajattelimme, että kirjamme voisi toimia taustamateriaalina ja käännätimme sen espanjasta suomeksi. Kirja on nyt julkaistu myös Kepan verkkosivuilla.
Toivomme, että kirjanen auttaa osaltaan hahmottamaan, mitä mystinen ’etelän toiminta’ on ollut kautta aikojen, ja miten se sijoittuu Kepan kokonaisuuteen tänä päivänä. Palaute on mitä tervetulleinta, vastaamme mielellämme kysymyksiin tai täydennämme tietoja. Kaikista mahdollisista virheistä otamme tietysti vastuun täällä Managuassa.