Jakaminen on pelkkää plussaa on numeroilla leikittelevän vaalikampanjan slogan. Kuva: Jakaminen on pelkkää plussaa on numeroilla leikittelevän vaalikampanjan slogan.

Kepa jakaa kansanedustajaehdokkaille tiiviin tietopaketin

Kehitysjärjestöjen eduskuntavaalikampanja pyörähtää kunnolla käyntiin loka-marraskuun vaihteessa, kun Kepan kokoamaa vaalipakettia aletaan lähettää ehdokkaille.

Teksti: Johanna Ujainen

Kepan eduskuntavaalikampanjan teemoina ovat julkisen talouden vaje, työllisyys, turvallisuus, maahanmuutto ja ilmastopolitiikka. Edellisten vaalien tapaan aiheista on kerätty havainnollistavia esimerkkejä sisältävä tietopaketti. Paketin – ja koko kampanjan – pääviesti on, että Suomen ja kehitysmaiden edut yhtyvät monien ajankohtaisten ongelmien ratkaisemisessa.

”Äkkiseltään voi tuntua kummalliselta, että kehitysjärjestön vaalipaketissa puhutaan Suomen julkisen talouden vajeesta. Vajetta voidaan kuitenkin kattaa puuttumalla kansainväliseen veronkiertoon ja edistämällä aktiivisesti rahoitusmarkkinaveroa. Nämä toimet hyödyttäisivät myös kehitysmaita”, sanoo kehityspoliittinen asiantuntija Tytti Nahi.

Vaalipaketin teemojen ja sisällön työstäminen aloitettiin yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa jo maalis-huhtikuussa 2010. Alkusyksystä paketin numeroilla leikittelevä visuaalinen ilme ja taitto viimeisteltiin Kepassa.

Vaalipaketteja lähetetään syksyn aikana ehdokkaille joko sähköisesti tai paperiversiona puolueiden toiveiden mukaisesti. Ensimmäisenä matkaan ovat lähteneet vasemmistoliiton ehdokkaiden 300 vaalipakettia. Tällä viikolla kristillisdemokraattien ja vihreiden ehdokkaiden paketit lähtevät piiritoimistoihin ja kokoomuksen ehdokkaiden paketit sähköisenä puoluetoimiston kautta.

Vaalipaketista ja netistä apua vaalikoneen täyttäjille

Kepa on yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa kehittänyt myös ulkopoliittisia kysymyksiä sisältävän vaalikoneen. Yhdeksäntoista kysymystä sisältävä vaalikone aukeaa kansanedustajaehdokkaille lokakuussa. Äänestäjien on mahdollista etsiä vaalikoneen avulla itselleen sopivia ehdokkaita vuoden 2011 alkupuolella. Keväällä 2011 järjestöjen vaalikampanja huipentuu vaalipaneeliin.

Pian avautuvat myös vaalisivut, joilla on muun muassa järjestöjen yhteinen vaalijulistus sekä lisätietoa kampanjan teemoista. Kepan uudella Facebook-fanisivulla omaa ulkopoliittista suuntautumistaan voi testata myöhemmin tänä vuonna aukeavassa visassa.

Vaalipaketti
Kepan jäsenjärjestöt saavat vaalipaketin jäsenkirjeen mukana marraskuussa.
Lisätietoja järjestöjen osallistumismahdollisuuksista antaa kampanjakoordinaattori Outi Hannula outi.hannula@kepa.fi tai 09 584 23 225.
Tietoa vaalikampanjan etenemisestä saa liittymällä kehityspolitiikka-l -sähköpostilistalle.