Jakaminen on pelkkää plussaa on numeroilla leikittelevän vaalikampanjan slogan. Kuva: Jakaminen on pelkkää plussaa on numeroilla leikittelevän vaalikampanjan slogan.

Kepa jakaa kansanedustajaehdokkaille tiiviin tietopaketin

Kehitysjärjestöjen eduskuntavaalikampanja pyörähtää kunnolla käyntiin loka-marraskuun vaihteessa, kun Kepan kokoamaa vaalipakettia aletaan lähettää ehdokkaille.

Teksti: Johanna Ujainen

Kepan eduskuntavaalikampanjan teemoina ovat julkisen talouden vaje, työllisyys, turvallisuus, maahanmuutto ja ilmastopolitiikka. Edellisten vaalien tapaan aiheista on kerätty havainnollistavia esimerkkejä sisältävä tietopaketti. Paketin – ja koko kampanjan – pääviesti on, että Suomen ja kehitysmaiden edut yhtyvät monien ajankohtaisten ongelmien ratkaisemisessa.

”Äkkiseltään voi tuntua kummalliselta, että kehitysjärjestön vaalipaketissa puhutaan Suomen julkisen talouden vajeesta. Vajetta voidaan kuitenkin kattaa puuttumalla kansainväliseen veronkiertoon ja edistämällä aktiivisesti rahoitusmarkkinaveroa. Nämä toimet hyödyttäisivät myös kehitysmaita”, sanoo kehityspoliittinen asiantuntija Tytti Nahi.

Lue lisää jäsenblogissa.