Kepa.fi uudistuu. Käy kokeilemassa kehitysversiota ja anna meille palautetta. Kuva: Kepa.fi uudistuu. Käy kokeilemassa kehitysversiota ja anna meille palautetta.

Kepa.fi uudistuu – anna meille palautetta!

Olemme juuri julkaisseet kepa.fi-sivustosta niin sanotun beta- eli kokeiluversion. Mutta mikä ihme onkaan ”beta” ja mitä tarkoittaa verkkosivustojen ketterä kehittäminen?

Teksti: Niini Kokkonen Kuva: Teemu Kumpulainen

Kepan eri tiimien ja työntekijöiden iso yhteishanke on nyt viittä vaille valmis, kun lippulaivasivustomme kepa.fi alkaa viimeinkin olla julkaisukunnossa.

Kepa.fi:n uudistusprojekti alkoi käyttäjälähtöisesti ja sillä tiellä jatkamme myös nyt, kun olemme avanneet käyttäjätestausta varten sivustosta julkisen beta- eli kokeiluversion. Kokeiluversion tarkoitus on nimensä mukaisesti olla kokeilua varten: toivomme mahdollisimman monen käyttäjämme testaavan sivustoa ja sen toimintoja, klikkailevan linkkejä ja tarkkailevan mahdollisia virhetilanteita. Palautetta ja kehitysehdotuksia voi antaa suoraan kehittäjätiimillemme palautelomakkeella.

Suunnittelumme punainen lanka on ollut Mobile First, joten toivoisimme aivan erityisesti testauskokemuksia mobiili- ja tablettikäyttäjiltä, mutta kaikki – siis ihan kaikki – palaute on meille arvokasta.

* * *

Tämä kokeiluversio ei suinkaan ole vielä se lopullinen ”tuote”: muun muassa suosittu Osallistumiskoneemme on vielä työn alla samoin kuin moni muu toiminnallisuus. IT-tiimimme toimii ketterän eli agile-kehittämisen perusteiden mukaisesti, joka tarkoittaa muun muassa mahdollisimman aikaista julkaisua (early delivery) ja niin sanottua inkrementaalista ja iteratiivista kehittämistä, johon kuuluu toimintojen ja elementtien vaiheittaista rakentamista ja viemistä tuotantoon. Kokeiluversio on tiimirajat ylittävän projektitiimimme tiukan sprintin tulos, ja seuraava, varsinaiseen julkaisuun tähtäävä sprintti alkaakin sitten heti huomenaamulla.

Uusi kepa.fi kertoo tavallaan myös Kepan sisäisestä tiimityön, jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen kulttuurista: koko sivusto on rakennettu alusta loppuun omalla työvoimalla, johon on kuulunut niin graafikkoa, koodaajaa kuin viestinnän asiantuntijaa. Olemme projektissa olleet myös monilla tavoin täysin uusien asioiden opettelun äärellä: sivusto muun muassa pyörii vasta äskettäin julkaistun sisällönhallintajärjestelmän Drupal 8:n päällä. Itse projektipäällikkönä olen suunnattoman ylpeä jo tästä kokeiluversiosta – tästä on todella hyvä jatkaa!

* * *

Suurin tavoitteemme kepa.fi:n uudistamisessa on ollut palvella käyttäjiämme ja jäsenistöämme entistä paremmin ja tehokkaammin digitaalisessa maailmassa. Kokeiluversiostamme saatu palaute on meille ensiarvoisen tärkeässä asemassa parhaimman mahdollisen käyttäjäkokemuksen luomisessa ja sivuston jatkokehittämisessä, joten nyt vain testaamaan ja bugeja metsästämään!

Palautelomake