Lucifyn tilastovisuaalisaatiossa jokainen pikseli on puolen bussillisen verran ihmisiä matkalla kohti turvapaikkaa. Kuva: Lucifyn tilastovisuaalisaatiossa jokainen pikseli on puolen bussillisen verran ihmisiä matkalla kohti turvapaikkaa.

Hitsin kaunis turvapaikanhakijatilasto

Helsinkiläinen designtoimisto on ottanut todella rumia nykymaailman lukuja ja tehnyt niistä informatiivista silmäkarkkia.

Teksti: Janne Hukka

Nyt täytyy kyllä nostaa hattua maanmiehille. Lucify- start up on ottanut todella rumia nykymaailman lukuja – YK:n pakolaisjärjestön keräämää dataa turvapaikanhakijoista – ja tehnyt niistä samalla informatiivista että kaunista silmäkarkkia.Katso tilasto kokonaisuudessaan Lucifyn sivuilta.Mallinnuksesta näkyy raadollisesti niin ihmisten liikkeen kiihtyminen viime vuosina kuin se, mitkä maat kantavat suurimman vastuun.Omassa mielessäni sivuston pilkut ja palkit herättävät kysymyksen myös siitä, onko Suomen kantokyky todella kipurajoilla?Meidän pikselipötkö on nimittäin kuin 70-luvun paritalo verrattuna naapurimaiden pilvenpiirtäjiin.Eurooppaan on tullut viime vuoteen mennessä noin 800 000 turvapaikanhakijaa. Maailmassa on tällä hetkellä 52 miljoonaa ihmistä, jotka on pakotettu lähtemään kotoaan pois väkivallan uhan alta.