Matagalpan koululaiset
Suomi-Nicaragua-seura ja Oulu-Matagalpa-ystävyysseura lähettävät vapaaehtoisia Nicaraguaan. Kuvassa koulutyttöjä Matagalpasta. Kuva: Suomi-Nicaragua-seura ja Oulu-Matagalpa-ystävyysseura lähettävät vapaaehtoisia Nicaraguaan. Kuvassa koulutyttöjä Matagalpasta.

Hae vapaaehtoiseksi etelään!

Olisitko kiinnostunut esimerkiksi ihmisoikeustyöstä Filippiineillä tai varhaiskasvatuksesta Nicaraguassa? Monella Kepan jäsenjärjestöllä on nyt meneillään haku, jossa ne etsivät pitkäaikaisia vapaaehtoisia etelän kumppanijärjestöihinsä.

Teksti: Kirsi Koivuporras-Masuka Kuva: Anna-Sofia Joro

Seuraavat suomalaiset kansalaisjärjestöt lähettävät kehittyvissä maissa toimiviin kumppanijärjestöihinsä vapaaehtoisia 6-12 kuukauden mittaisille jaksoille. Vapaaehtoispaikkoja haetaan suoraan kustakin lähettävästä järjestöstä ja niillä saattavat olla vaihtelevat päättymisajat haulle.

Lähettävät järjestöt ovat olleet mukana Kepan Etvo -ohjelmassa ja heillä on kokemusta vapaaehtoisten lähettämisestä. Tässä onkin hieno mahdollisuus kehittää kansainvälistä osaamista ja hankkia kokemusta. Keskeisenä periaatteena on, että vapaaehtoiset toimivat linkkinä yhteistyökumppaneiden välillä ja hyödyttävät molempien työtä.

Vapaaehtoishausta vastaa kukin järjestö osaltaan, joten lisätiedot kannattaa kysyä suoraan paikan tarjoajalta.

Ihmisoikeusjärjestö Filippiineillä

Filippiinit-seuralla on mahdollisuus lähettää eri alojen osaajia ihmisoikeustyöhön Filippiineille. Kumppanijärjestömme Task Force for Detainees of the Philippines (TFDP) on yksi Filippiinien vanhimmista ja tunnetuimmista ihmisoikeusjärjestöistä. 

Varhaiskasvatushanke ja lastenkeskus Nicaraguassa

Suomi-Nicaragua-seura ja Oulu-Matagalpa-ystävyysseura lähettää Nicaraguan Matagalpaan vapaaehtoisia. Teemme yhteistyötä Movimiento Comunal Nicaragüensen toimiston ja Las Hormiguitasin lastenkeskuksen kanssa.  

Päiväkoti Perussa

Kehitysmaayhdistys Pääskyt hakee vapaaehtoista Cuna Nazareth -päiväkotiin Peruun. Mahdollista on myös paikallisessa kierrätyskeskuksessa työskentely.

Partiolaisten toimisto Keniassa

Suomen Partiolaiset etsii vapaaehtoista 6-12 kuukauden jaksolle Afrikan alueen partiotoimistoon Nairobiin. Työtehtävät liittyvät kehitysyhteistyöhön ja hankehallintoon. 

Partiolaisten toimisto Nepalissa

Suomen Partiolaiset etsii vapaaehtoista noin viiden kuukauden jaksolle Nepalin Partiolaisten toimistolle Kathmanduun. Tarjolla on monipuolisia työtehtäviä eri hankkeiden ja tapahtumien järjestämisen parissa.

Lasten oikeuksien ja koulutusalan paikkoja Nepalissa

Interpedia etsii vapaaehtoisia kahteen Nepalin kumppanijärjestöön, työskentelemään kouluympäristön, opetuksen ja kouluhallinnon kehittämisen sekä lasten oikeuksien, lapsityöläisten ja lastensuojelun kehittämisen parissa. Mahdollisuus työskennellä myös vammaisten lasten koulutuskeskuksessa.