Haasta ehdokas vastaamaan vaalikoneeseen!

Yksi keino saada eduskuntavaaliehdokkaat kertomaan näkemyksensä globaaleista kehityskysymyksistä on haastaa heidät vastaamaan Kepan ulkopoliittiseen vaalikoneeseen.

Teksti: Sanna Autere

Vaalien alla eletään helposti kansallisen itseensäkäpertymisen aikaa. Suomi ei kuitenkaan elä umpiossa – hyvinvointiin, turvallisuuteen ja ympäristöön vaikuttavat kansainväliset haasteet.
Ulkopoliittisessa vaalikoneessa ehdokkaat voivat esitellä näkemyksiään globaalipolitiikasta ja äänestäjät etsiä omia arvojaan vastaavia ehdokkaita.
Tavoitteena on saada mahdollisimman moni kansanedustajaehdokas kertomaan omat kantansa vaalikoneen 19 kysymykseen, jotka käsittelevät ihmisoikeuksia, maahanmuuttoa, ympäristöä, kehitysyhteistyötä, taloutta ja turvallisuutta.
Vaalikone on nyt avattu ehdokkaille osoitteessa www.vaalikone2011.fi, ja 163 ehdokasta on jo antanut vastauksensa.
Äänestäjät voivat jo lukea vastauksia, mutta kone ei vielä etsi sopivinta ehdokasta. Äänestäjien käyttöön kone avataan tammi-helmikuussa, kunhan riittävän suuri joukko ehdokkaita on ensin käynyt vastaamassa kysymyksiin.
Ehdokkaat ovat saaneet tiedon vaalikoneesta muun muassa Kepan lähettämän eduskuntavaalipaketin mukana, mutta monet heistä kaipaavat vielä muistutusta ja rohkaisua.
Jos et löydä koneesta kiinnostavan ehdokkaan vastauksia, voit lähettää hänelle sähköpostia ja pyytää häntä vastaamaan. Tämä onnistuu helposti haastelomakkeen avulla osoitteessa www.globbarit.fi/vaalit2011.
Haasta ehdokkaita ja kerro heille, että globaalit teemat ovat tärkeitä. Eniten ehdokkaita kussakin vaalipiirissä haastaneet voittavat hienoja palkintoja!

Ulkopoliittinen vaalikone
Haasta ehdokas!