Globbarit palkitsevat eduskunnan ahkerimmat maailmanparantajat

Ketkä kruunataan eduskunnan peukkukuninkaiksi ja -kuningattariksi 17. helmikuuta?

Teksti: Tuuli Hakkarainen

Vajaat neljä vuotta sitten Kepa järjesti Suomen ensimmäisen massaglobbaustapahtuman, jossa aktiiviset kansalaiset tapasivat suuren joukon vastavalittuja kansanedustajia. Kansalaisten ja poliitikkojen kohtaamisissa korostettiin, ettei maailmanparannus vaadi ihmetekoja vaan johdonmukaisia toimia kaikilla politiikkalohkoilla. Tuoreille edustajille tarjottiin mahdollisuus sitoutua toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta esimerkiksi osallistumalla aktiivisesti kehityspoliittisen ohjelman laadintaan tai väestö- ja kehitystyöryhmän toimintaan.
Kepan globbariverkosto on seurannut lupausten toteuttamista läpi vaalikauden, jo lähes neljän vuoden ajan. Edustajaseurantaa koordinoidaan Kepan vaikuttamistiimissä. Siellä on viime päivinä käynyt kova sutina, kun ahkerimpien maailmanparantajien ansaitsemia pisteitä eli “peukkuja” on ynnätty yhteen. Nyt tulokset ovat selvillä ja kruunajaiset tulollaan.
Eduskunnan ahkerimmat maailmanparantajat palkitaan Helsingissä helmikuun 17. päivänä. Juhlakalujen lisäksi tilaisuuteen on kutsuttu globbaritoiminnan aktiiveja ja median edustajia kuulemaan peukkukuninkaiden ja -kuningattarien ajatuksia menneestä kaudesta.
Edustajaseuranta jatkuu luonnollisesti myös tulevalla vaalikaudella. Uusi seurantakausi starttaa komeasti Suomen toisessa massaglobbaustapahtumassa 27.5., jolloin kansalaiset ja järjestöväki pääsevät jututtamaan uusia kansanedustajia ja kuulemaan näiden kantoja kansainvälisiin kysymyksiin. Kutsun jo nyt kaikki kynnelle kykenevät nauttimaan alkukesän auringosta ja antoisasta keskustelusta!
Myös jäsenjärjestöillä on halutessaan mahdollisuus osallistua edustajaseurannan toteuttamiseen. Yhteistyöideoita, ehdotuksia ja kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen tuuli.hakkarainen@kepa.fi.
Nykyisten edustajien toimia voi vaaleja odotellessa tutkailla globbareiden nettisivuilla.