Egypti sulki internetin

Suurmielenosoituksen alla Egyptin valtio teki internetin historiaa: koko maan nettiyhteydet ja tekstiviestit laitettiin kiinni.

Teksti: Esa Salminen

Egyptin valtio näyttää sulkeneen maan internetyhteydet eilen, torstaina 27.1., kirjoittaa Huffingtonpost. Pari päivää ennen kuin koko internet katkesi maassa, yhteydet sosiaalisen median palveluihin Twitteriin ja Facebookiin oli pitkälti estetty, kertoo puolestaan Global Voices -kansalaismedia.
Kommunikaation rajoittaminen on epäilemättä reaktio Tunisian mielenosoituksiin, jotka tiettävästi organisoitiin pitkälti juuri Facebookin avulla, ja jotka johtivat lopulta autoritäärisen presidentin eroon. Egyptin suurmielenosoitusta on odotettu juuri tälle päivälle.
Flickr-kuvapalvelussa on havainnollistava kuva Egyptin internetliikenteestä. Sijaiskärsijöitä mielenosoittajien lisäksi ovat muiden muassa kaikki Egyptin pankit, koulut, suurlähetystöt ja valtion virastot. Renesys-blogin mukaan ilmeisesti vain yksi palveluntarjoaja, Noor Group on toiminnassa. Sen avulla toimii esimerkiksi Egyptin pörssi.