Ihmisleijona karjahti Durbanissa: ilmastokokouksen on turvattava maapallon tulevaisuus. Kuva: Ihmisleijona karjahti Durbanissa: ilmastokokouksen on turvattava maapallon tulevaisuus.

Afrikka karjahti ilmastotoimien puolesta

Yli 2 000 eteläafrikkalaista koululaista muodosti karjahtavan leijonanpään rantahiekalle Durbanin Addington Beachilla keskiviikkona 7. joulukuuta. Ihmisleijona karjui nopeiden ilmastotoimenpiteiden puolesta.

Teksti: Sanna Autere Kuva: Shayne Robinson

Tempauksen tavoitteena oli rohkaista alkuviikosta kokoukseen saapuneet eri maiden ministerit tekemään kunnianhimoisia päätöksiä, jotka turvaavat myös lasten ja nuorten tulevaisuuden maapallolla.
Ilmastoneuvotteluissa Afrikan maiden ryhmä on todennut, että ”Kioto ei saa kuolla Afrikan maaperällä Durbanissa”. Kioton pöytäkirjan toisesta velvoitekaudesta sopiminen on yksi kokouksen kuumia perunoita.
Africa Roars for Climate Action -tapahtuman järjesti TckTckTck-ilmastokampanja yhteistyössä taiteilija John Quigleyn kanssa.
Viime vuoden kokouksesta Cancúnista levisi ilmakuva, jossa Greenpeacen ja ilmastokampanja TckTckTck:n aktivistit ”pelastivat ilmastoneuvottelijoita kuiville” valtavan pelastusrenkaan avulla.

Katso myös Kepan kuvakooste Durbanista Flickr-palvelussa
Lisätietoa Kepan Durban-sivulla.