Kaupunkien sopeutuminen ilmastonmuutokseen on yksi Nordic Climate Facilityn tämänvuotisista teemoista. Kuva: Kaupunkien sopeutuminen ilmastonmuutokseen on yksi Nordic Climate Facilityn tämänvuotisista teemoista.

Pohjoismaiden kehitysrahaston ilmastotuki haettavana

Pohjoismaiden kehitysrahaston vuotuinen rahoitusikkuna ilmastohankkeille on taas auki.

Teksti: Esa Salminen Kuva: Timo Kuronen

Pohjoismaiden kehitysrahaston Nordic Climate Facility -nimisen ohjelman kilpailu on avoinna pohjoismaisten kansalaisjärjestöjen ja yritysten innovatiivisille ideoille. Maksimissaan kaksivuotisten hankkeiden budjetit vaihtelevat 250 000 ja 500 000 euron välillä, poikkeustapauksissa 150 000 ja 250 000 euron välillä.
Hankekierroksen teemat ovat uusiutuva energia ja kaupunkien sopeutuminen ilmastomuutokseen. Hakemukset esikarsintaa varten pitää jättää 14. tammikuuta 2011 mennessä.
Nordic Climate Facility -ohjelman tarkoitus on edistää teknologian ja tiedon siirtoa sekä innovatiivisia ideoita Pohjoismaiden ja kehittyvien maiden välillä. Yhteistyöllä pyritään ilmastonmuutokseen sopeutumiseen ja sen negatiivisten seurausten minimointiin sekä kestävään kehitykseen ja köyhyyden vähentämiseen.

Nordic Climate Facility