Kuvakollaasi ohjelmista.
Kuvassa Siemenet versovat -näyttely, Passu, Punaiset kengät -installaatio, Maryan Abdulkarim ja Eeva Vekki. Kuvat: Codigo DH / Campaña Internacional, Keyart, Marcantonio Segura, Uwa Iduozee ja Miika Storm.

Maailma kylässä – viikonloppu täynnä tekemistä koko perheelle

Maailma kylässä -festivaalin koko ohjelma on julkaistu. Suvilahdessa toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävällä festivaalilla on runsaasti innostavaa tekemistä, avartavaa ajateltavaa ja maukasta maisteltavaa koko perheelle. Lastenalue pursuaa toiminnallisia työpajoja, YMCA Peace & Sport tarjoaa pelejä ja asiaa nuorille ja puheohjelmassa on muun muassa letkeä meppitentti.

Festivaalin asiaohjelma täydentyy neljällä keskustelulla ja elokuvalla. Kuulemme esimerkiksi, mistä kumpuaa aktivisti Aja Daffehin rohkeus tehdä henkilökohtaisesta poliittista ja onko nuorten arki oikeasti väkivaltaisempaa ja turvattomampaa kuin aiemmin? Toimittaja Maryan Abdulkarim ja koomikko Eeva Vekki selvittävät talk show -henkisessä keskustelussa, miksi vallalle on tärkeää nauraa.

Mihin Euroopan parlamentin jäsenehdokkailta tarvitaan rohkeutta? Pikatentissä meppiehdokkaita haastatellaan ja haastetaan rennolla otteella. Gogi Mavromichalisin juontamassa showssa nähdään Eero Heinäluoma (sd.), Eija-Riitta Korhola (kd.), Merja Kyllönen (vas.), Maria Miala (kok.), Maria Ohisalo (vihr.), Petri Roininen (kesk.) ja Sebastian Tynkkynen (ps.).

Jussi Lehtomäen ja Mete Sasioglun Passu-dokumenttielokuvassa (2024) seurataan Helsingissä asuvan 18-vuotiaan uiguuri Pazilaiti Simayijiangin elämää. Elokuva on muotokuva valovoimaisesta nuoresta sekä kuvaus identiteetin ja merkityksen etsimisestä.

Taidetta murheellisista kohtaloista

Siemenet versovat -näyttely kunnioittaa Meksikossa murhattujen ihmisoikeus- ja ympäristöaktivistien Bety Cariñon ja Jyri Jaakkolan muistoa. Meksikon Oaxacassa sekä Euroopan parlamentissa Strasbourgissa esillä olleen näyttelyn teokset on valittu kilpailusta ”Semillas que florecen / The Seed rises”.

Meksikolainen taiteilija Elina Chauvet on luonut Punaiset kengät (Zapatos Rojos) -taideprojektin muistuttamaan naisista, jotka on murhattu tai ovat kadonneet sukupuolensa vuoksi. Installaatiossa yhdistyvät henkilökohtainen ja jaettu kokemus, ja se heijastaa ajatuksia naisiin kohdistuvan väkivallan normalisoitumisesta. Festivaalia ennen järjestetään yhteisöllinen punaisten kenkien maalaustyöpaja.

Rauhantyötä ja sporttia

YMCA Peace & Sport tarjoaa tekemistä ja kokemista erityisesti nuorille. Ohjelmassa on vauhdikasta menoa katufudiksessa ja rap-työpajassa, kestävän kehityksen bingo ja hengailulounge. Pienimmät festarikävijät pääsevät nauttimaan babyfudiksesta sekä kasvomaalauksista.

Musiikkilavan live-keikkojen välissä Pelottoman terassilla voi nauttia maailman rytmeistä Funky Amigosin ja dj-vieraiden tahdissa. Katutaidealueella voi nähdä esityksiä tanssista lauluun ja performansseihin tai osallistua salsabileisiin ja joogaan.

Festari koko perheelle

Lastenalue tarjoaa ohjelmaa rohkeille, rohkaisua kaipaaville, herkkusuille ja luonnonystäville. Rohkaisukorttityöpajassa laitetaan rohkaisun ketju liikkeelle ja luodaan rohkaisevia viestejä tuntemattomille. Navettateltan toiminnallisissa tarina- ja musiikkituokioissa keskitytään Mauno-vasikan seikkailuihin ja harjoitellaan rohkeutta tutustua.

Suomen Partiolaiset avaavat alueelle toiminnallisen Rohkeusradan. Lisäksi Mangatyöpaja, Kirjastoauto Stoori, Vihistyöpaja, Pop-up-luontokerho, Pinskujen toiminta, arabialaiset lautapelit, satutuokiot ja thai-tanssiesitykset takaavat kaikenikäisten viihtymisen festarilla.

Iltabileitä yötä myöden

Maailman Kuvalehden festarietkot: Ramithawi, Susani Mahadura, to 23.5. klo 19, Tanner, K-18, vapaa pääsy
Uptown Friday: Maailma kylässä Pre-Party, pe 24.5. klo 22, Maxine, K-20, 12 € + narikka
Fiesta Latina & Mint: Maailma kylässä -afterparty, la 25.5. klo 21, Mint Bar & Club, K-18, 12 € sis. narikka
Afro Sunday: Maailma kylässä -afterparty, su 26.5. klo 22, Maxine, K-18, 10 € sis. narikka

Näytteilleasettajat ja ruokamyyjät julkaistaan 3.5. Festivaalialueen kartta ja puhujien kokonaisuus julkaistaan 22.4. Tutustu koko ohjelmaan maailmakylassa.fi/ohjelma. Maailma kylässä -festivaali 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus.

Lisätiedot, median akkreditoinnit ja haastattelupyynnöt

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698
Ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski, johanna.eurakoski@fingo.fi, +358 50 317 6696
Pressikuvat Flickristä

Facebook
X
Instagram 
Spotify
Youtube
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä #Rohkeus

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Fingon järjestämän festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.