Maailma kylässä -festivaali Helsingin Suvilahdessa.
Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa. Kuva Inez Kaukoranta.

Maailma kylässä alkaa huomenna – teemana rohkeus

Valloittava festarikesä starttaa Suvilahdessa tänä viikonloppuna 25.–26.5. Maailma kylässä -tapahtumassa. Luvassa on kasvisruokaa, puheita, musiikkia, eettisesti tuotettuja vaatteita, tanssia, työpajoja ja futista – sekä kymmeniä muita ohjelmia ja satoja näytteilleasettajien ständejä. Kaikille ilmaiseen tapahtumaan odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Musiikkilavalla nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa vierailevat Emel, Dub FX feat. Mr. Woodnote, Puerto Candelaria ja Las Karamba sekä kotimaisista Antti Autio, Maija Kauhanen, Don Johnson Big Band, Hassan Maikal ja Lastenkonsertti Indaba.

Puhelavalla kuullaan muun muassa rohkeudesta toimia sotaa käyvässä maassa, puolustaa sorrettujen oikeuksia, taistella ilmastonmuutosta ja luontokatoa vastaan sekä toimia aktiivisesti, kantaaottavasti ja vaikuttavasti.

Katutaidealueella on parin tunnin salsabileet, joogaa, thaimaalaista tanssia sekä nukke- ja naamioteatteria. YMCA Peace & Sport tarjoaa katujalkapalloa, kasvomaalausta, bingoa ja freestailia erityisesti nuorille. Kirja- ja kierrätysmaailmasta löytyy tuhansia kirjoja ja monenlaisia kiertotalouden toimijoita. Funky Amigos Terrace Party tarjoaa letkeät rytmit keikkojen välissä.

Lisäksi lastenalueella on monenlaista työpajaa festarin rohkeusteeman mukaisesti. Punaiset kengät -installaatio herättelee ajattelemaan naisten ympäri maailmaa kokemaa väkivaltaa ja Siemenet versovat -näyttely muistamaan Meksikossa ihmisoikeustyössään kuolleita Jyri Jaakkolaa ja Bety Cariñoa.

Festivaalin 230 näytteilleasettajaa tarjoavat myös monenlaisia näkökulmia, tuotteita, ruokia ja toimintaa niin maailmalta kuin kotimaastakin. Festivaalin verkkosivuilla kannattaa tutustua ständeihin ja ruokakojuihin, ohjelmaan ja alueen karttaan sekä Festivaalilehteen 2024. Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja.

Festivaalin lisätiedot, median akkreditoinnit, haastattelupyynnöt ja kuvat

Median akkreditoituminen on päättynyt, mutta voit yhä akkreditoitua puhelimitse tai festivaalin infopisteellä. Akkreditoituneet saavat mediapassin, jolla pääsee festivaalin verkostoitumistilaan ja kuvaamaan konsertteja lähietäisyydeltä tietyin rajoituksin. Esiintyjiä ja festivaalin järjestäjiä voi haastatella ennen festivaalia tai sen aikana. Media voi hyödyntää vapaasti festivaalin promokuvia sekä festivaalilta otettavia kuvia.

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

Festarikuvat 2024Promokuvat 2024
Lisätietoja medialle

Facebook
X
Instagram 
Spotify
Youtube
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä #Rohkeus

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää, 230 näytteilleasettajaa ja 75 ohjelmanumeroa. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Fingon järjestämän festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.