Kepan vuosikokous äänesti henkilöistä ja käytännöistä

Kepan sääntömääräinen vuosikokous valitsi hallituksen, puheenjohtajiston ja päätti tulevista linjoista.

Teksti: Esa Salminen

LASSI PALMUJOKI
Kepan syyskokouksessa kukitettiin uudet varapuheenjohtajat Anu Juvonen (vas.) ja Anja Malm sekä väistyvä puheenjohtajisto Seppo Kalliokoski, Terhi Lindqvist ja Gunvor Kronman. Tuore puheenjohtaja Markku Niskala lähetti videotervehdyksen Nairobista.
Allergiatalossa Helsingissä päätettiin 21. marraskuuta Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan suurista linjoista vuosille 2010-2011.

Sääntömääräinen syyskokous valitsi yksimielisesti Kepan puheenjohtajaksi Kansainvälisen Punaisen Ristin emerituspääsihteeri Markku Niskalan ja ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Kuurojen liiton kansainvälisen yksikön päällikön Anja Malmin.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin äänestyksen jälkeen ohjelmasuunnittelija Anu Juvonen Pelastakaa Lapset ry:stä. Juvosen vastaehdokkaina vaalissa olivat Henri Purje ja Seppo Kalliokoski. Vaalivaliokunnan esitys Kepan hallituksen koon pienentämisestä kaatui äänestyksessä, ja jatkossakin Kepan hallituksessa istuu 15 varsinaista ja kahdeksan varajäsentä.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin kaksi pontta. Niiden mukaan Kepan hallituksen tulee budjetin viimeistelyn yhteydessä tarkastella ilmastoasioiden ja Mahdollisuuksien torien resursointia.

Kokouksessa äänestettiin myös aiemmasta päätöksestä, että yhdistyksen vuosikokoukset tulee järjestää aina lauantaisin, ja mahdollisuuksien mukaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Äänestyksen jälkeen vallitseva käytäntö jäi voimaan, eli jatkossakin Kepan vuosikokoukset pidetään lauantaisin.
Ohjelman uudet painotukset

Kepan ohjelmajohtaja Maija Seppo esitteli vuosikokoukselle Kepan ohjelman ja talousarvion vuosille 2010-2012. Ohjelmakaudella ei Sepon mukaan tule suuria linjamuutoksia.

Uusia painotuksia ovat muiden muassa ilmastonmuutoksen ja köyhyyden suhde, globaalien asioiden näkyminen paikallistasolla Suomessa ja Kepan reivaaminen strategisemmaksi kumppaniksi Etelässä.

Maailma kylässä -festivaalin asiaohjelmaan panostetaan enemmän, Maailman kuvalehti Kumppanin levikkiä pyritään kasvattamaan voimakkaasti ja Kepan verkkouutisointia kehitetään niin, että uutiset houkuttelevat uusia ihmisiä mukaan järjestöjen toimintaan, Maija Seppo luetteli.

Kepan kokonaisbudjetti ohjelmakaudella 2010-2012 on näillä näkymin 18,3 miljoonaa euroa. Se on hieman enemmän kuin ohjelmakaudella 2007-2009, jolloin budjetti oli 15,6 miljoonaa euroa.
Kepan hallitus kaudella 2010-2011

Puheenjohtaja: Niskala Markku

Varapuheenjohtajat: Malm Anja, Juvonen Anu

Jäsenet: Alajarva Eija, Hakkarainen Minna, Hopsu Inka, Kallio Seppo, Kalliokoski Seppo, Martiskainen Timo, Mustonen Eija, Purje Henri, Ranta-Owusu Eija, Semi Ritva, Viljasalo Markus, Wiren Inger

Varajäsenet: Tuure Tuomas , Mäkelä Pia, Ruuth Saila, Tuunainen Minna, Marttila Pia, Razai Zarmina, Huuhtanen Sari, Tykkyläinen Saila