Juhlijat nostavat maljan viisivuotiaalle Fingolle ravintolassa.
Juhlijat nostivat maljan viisivuotiaalle Fingolle. Kuva: Markus Sommers

Fingo sai uuden hallituksen – sitten juhlittiin 5-vuotispäivää

Fingon syyskokouksessa valittiin uusi hallitus. Kokouksen jälkeen juhlistettiin viisivuotiasta kattojärjestöä.

Teksti: Mika Niskanen

Kansanedustaja Eva Biaudet (r.) on valittu Fingon hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2024–2025. Valinta tehtiin Fingon syyskokouksessa 28. marraskuuta.

”Olen iloinen, että saan nyt tilaisuuden toimia Fingon puheenjohtajana. Fingon asiantuntevan väen ja laajan järjestökentän kokemus ja osaaminen on korvaamaton osa Suomen kansainvälisiä suhteita”, Biaudet kuvailee.

”Eva on niin kotimaassa kuin kansainvälisesti arvostettu ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolestapuhuja ja edistäjä. Olemme valtavan iloisia Evan puheenjohtajuudesta ja odotamme yhteistyötä kestävämmän maailman rakentamiseksi”, sanoo Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi

Lue lisää: Eva Biaudet valittiin Fingon hallituksen puheenjohtajaksi

Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Elina Korhonen ja Ilkka Kantola. Kantola toimi varapuheenjohtajana jo edellisellä hallituskaudella.

Hallituksen jäseniksi valittiin Sabina Bergholm, Abdirahim Hussein, Susanna Haapalainen, Anna Könönen, Laura Silver, Sami Säynevirta ja Sara Tabrizizadeh.

Täydet kaksi kautta puheenjohtajana toimineelle Liisa Laaksolle syyskokous jäi viimeiseksi. Laakso sai kokouksessa runsaasti kiitoksia.

”Hallituksia tulee ja menee, konflikteja syttyy, rauhansopimuksia tehdään, kriisejä syntyy ja kriiseistä selvitään, mutta kansalaisyhteiskunnan työ edustaa jatkuvuutta, joka vie eteenpäin ja vahvistaa yhteiskunnan arvopohjaa kestävälle kehitykselle”, Laakso sanoi puheenvuorossaan.

Väistyvä puheenjohtaja Liisa Laakso piti syyskokouksessa puheen. Kuva: Mika Niskanen

Kokouksessa hyväksyttiin Fingon ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Uusiksi jäseniksi toivotettiin: Trasek ry, ShelterBox tuki ry ja Ikimetsän ystävät ry. Syyskokous järjestettiin Suvilahden Tiivistämössä.

Iso joukko juhlisti 5-vuotiasta Fingoa

Syyskokouksen jälkeen väkeä alkoi virrata viereiseen Peloton Eatery -ravintolaan juhlistamaan Fingon 5-vuotispäivää.

Kattojärjestön merkkipäivää juhlisti yli satapäinen joukko. Tilaisuudessa nautittiin niin ruoasta, musiikista kuin hyvästä seurasta. Puheenvuoroja kuultiin Fingon toiminnanjohtajan Juha-Erkki Mäntyniemen lisäksi ulkoministeriön alivaltiosihteeriltä Pasi Hellmanilta.

Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi pitämässä puhetta kattojärjestön viisivuotisjuhlilla. Kuva: Markus Sommers

Puheenvuoroissa muisteltiin ja kiiteltiin Fingon viisivuotista taivalta: tiivistä yhteistyötä jäsenten ja ulkoministeriön kanssa, vaikuttamista poliittisiin päättäjiin, kampanjoita ja viestintää, tapahtumia, koulutuksia ja monia tilaisuuksia sekä kaiken aikaa taustalla tapahtuvaa yhteistä työskentelyä reilumman maailman puolesta.

Fingon hallituksen jäsenet Sara Tabrizizadeh ja Abdirahim Hussein kippistivät.
Fingon hallituksen jäsenet Sara Tabrizizadeh ja Abdirahim Hussein kippistivät. Kuva: Markus Sommers

Juhlien aktiviteetteihin kuului myös tutustumisleikkinä toiminut Fingon 5-vuotisbingo.

”Näin järjestäjän näkökulmasta täytyy sanoa, että 5-vuotisjuhlat onnistuivat todella hyvin! Fingoa saapui juhlistamaan runsas joukko jäsenjärjestöjemme ja meille tärkeiden sidosryhmien edustajia ja tunnelma oli lämmin ja iloinen läpi illan. Oli myös hienoa kuulla, miten monet juhlavieraat tutustuivat illan aikana uusiin ihmisiin ja pääsivät jakamaan kokemuksiaan työstä kestävän kehityksen ja kehitysyhteistyön parissa”, sanoo juhlien järjestämisestä vastannut Fingon jäsensuhteiden asiantuntija Sara Levänen.

Juhlissa nautittiin hyvästä musiikista. Kuva: Markus Sommers
Juhlijoita saapui suuri joukko. Kuva: Markus Sommers