Suurikokoinen kuoro lähettää Orpolle viestin laulamalla Finlandia-hymnin Säätytalolla – ”Suomen ei ole järkevää käpertyä sisäänpäin”

Kansalaisjärjestöt, yhteiskunnalliset vaikuttajat ja kuorolaulajat vetoavat hallitusneuvottelijoihin laulamalla Finlandia-hymnin Säätytalolla. Viesti on yksinkertainen: Suomen ei tule kääntää selkäänsä maailmalle. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan yhteislaulua maanantaina 8.5. kello 17.00 Säätytalon edustalle – tilaisuudessa on mahdollista haastatella kehitysjärjestöjen asiantuntijoita.

Suurikokoinen kuoro esittää Finlandia-hymnin Säätytalon edessä maanantaina 8. toukokuuta kello 17. Yhteislaululla vedotaan hallitusneuvottelijoihin sen puolesta, että Suomi ei käännä selkäänsä maailmalle tulevalla hallituskaudella.

Yhteislaulua johtaa arvostettu Philomela-kuoro. Esitykseen osallistuu laulajia myös muista kokoonpanoista. Mukaan on kutsuttu lisäksi kansalaisjärjestöjä ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Tilaisuutta koordinoiva kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo odottaa yhteislauluun noin 100 osallistujaa.

”Haluamme lähettää hallitusneuvottelijoille vahvan viestin: Suomen ei ole järkevää käpertyä sisäänpäin tulevalla hallituskaudella. Sen sijaan meidän tulee olla mukana rakentamassa vakaata ja turvallista maailmaa, joka on monin tavoin myös Suomen etu. Tällaista maailmaa me voimme osaltamme rakentaa kehitysyhteistyöllä, humanitaarisella avulla ja rauhantyöllä”, sanoo Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi.

Kuoroesityksen myötä hallitusneuvottelijoille luovutetaan yli 300 yhteiskunnallisen vaikuttajan allekirjoittama vetoomus. Allekirjoittajien joukossa ovat esimerkiksi presidentti Tarja Halonen, yliasiamies Jyrki Katainen, ministeri Elisabeth Rehn, arkkipiispa Tapio Luoma, THL:n johtaja Mika Salminen, Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki ja kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio. Vetoomus ja kaikki allekirjoittajat ovat nähtävissä Fingon verkkosivuilta sekä tiedotteen liitetiedostosta.

Vetoomuksessa vaaditaan niin ikään, ettei Suomi käännä selkäänsä maailmalle. Vetoomuksessa muistutetaan, että kehitysyhteistyö, humanitaarinen apu ja rauhantyö ovat Suomen tekemiä tärkeitä investointeja globaaliin turvallisuuteen ja vakauteen. Niiden avulla sekä ennaltaehkäistään kriisejä että tuetaan ihmisiä äärimmäisessä ahdingossa.

“Me, allekirjoittaneet, haluamme Suomen luovan vakaata ja turvallista maailmaa kaikille. Tämän takaamiseksi on tärkeää panostaa kehitysyhteistyöhön, humanitaariseen apuun ja rauhantyöhön erottamattomana osana Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Haluamme, että Suomi ei käännä selkäänsä maailmalle”, vetoomuksessa sanotaan.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kuoroesitystä 8.5. kello 17.00 Säätytalon edustalla. Paikalla on mahdollista haastatella kehitysjärjestöjen asiantuntijoita. Myös hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden edustajat on kutsuttu vastaanottamaan vetoomus.

Lisätietoja:

Mika Niskanen

Vaikuttamisviestinnän asiantuntija, Fingo

mika.niskanen@fingo.fi, +358 50 317 6715

Johannes Hautaviita

Vaikuttamisviestinnän asiantuntija, Fingo

johannes.hautaviita@fingo.fi, +358 50 317 6708