2017-04-puoliväliarvio-video

Miten on mennyt, hallitus?

Mitä mieltä kansalaiset ovat hallituksen ilmastopolitiikasta tai toimista maailman köyhimpien auttamiseksi ja veroparatiisien sulkemiseksi, kysyy Kepan hallituksen puoliväliarvioon liittyvä katugallupvideo.

Teksti: Kepan tiedote

,

Suomen hallituksen valmistelut budjettikehyksiksi vuosille 2018-2021 ovat täydessä vauhdissa. Kehysvalmistelujen tavoiteaikataulun mukaan ensi viikon alussa 24.-25.4. neuvotellaan julkisen talouden suunnitelmasta ja hallituksen puolivälitarkastelusta. Torstaina 27.4. (tai viivästyessään torstaina 4.5.) julkisen talouden suunnitelma käsitellään raha-asiainvaliokunnassa sekä valtioneuvoston yleisistunnossa ja julkaistaan verkossa.

Hallituskauden puolivälin kunniaksi Kepa on arvioinut hallituksen toimia ja antanut eri ministeriöille ja valtioneuvoston kanslialle todistukset toimista globaalin oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Aiheeseen liittyvä verkkomateriaali julkaistaan tällä ja ensi viikolla.

Kansalaiset pääsevät ääneen katugallupvideolla.  Videolla ihmiset kertovat hymynaamoin mielipiteensä hallituksen politiikasta.

Kepan asiantuntijoiden laatimat hallituksen puolivälitodistukset on puolestaan tehty teemoittain ja toimitettu ulkoasiain-, työ- ja elinkeino-, opetus- ja kulttuuriministeriöihin sekä valtioneuvoston kansliaan. Todistukset jakaa tiukkailmeinen ja teräväkatseinen globaalitarkastaja. Ensi viikolla julkaistavassa videossa globaalitarkastaja vierailee muun muassa ministeri Kai Mykkäsen ja valtiosihteeri Paula Lehtomäen luona.

”Todistuksiin on koottu plussia ja miinuksia sekä annettu kokonaisarvosana hymynaama-asteikolla. Tosin varsinaiseen hymyyn ei paljon ole ollut aihetta,” sanoo globaalitarkastajan roolissa nähtävä Kepan asiantuntija Katja Hintikainen.

Seuraa keskustelua somessa tunnisteella #puoliväliriihi ja lue lisää Kepan blogista.