Uusi ihmisoikeuksien logo esiintyy dramaattisella videolla Kuva: Uusi ihmisoikeuksien logo esiintyy dramaattisella videolla

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa ihmisoikeuksien logo, WFP:n ruoka-kampanja, Haitin joogamatot, britit veronkierrossa ja julkimot väärässä seurassa.

Teksti: Jukka Aronen

1. Ihmisoikeuksille logo
Jos rauhanmerkki tuntuu vanhanaikaiselta, niin nyt on vihdoin mahdollista ripustaa kaulaan myös ihmisoikeuksien symboli. Ihmisoikeudet on brändätty tyylikkäällä logolla, joka valittiin internetissä järjestetyssä kilpailussa lähes 200 maasta tulleiden yli 15 000 ehdotuksen joukosta.

www.humanrightslogo.net

2. Ruoki lapsi, ruoki unelmaa
Maailman ruokapäivän alla lanseerattu sivusto tarjoaa kurkistuksen niiden lasten elämään, jotka saavat WFP:n ruokaa. Samalla tarjotaan mahdollisuus antaa rahaa lasten ruoka-avustuksiin.

www.wfp.org/dreams

3. Ilmaisen lahjan nurjat puolet
Tarvitaanko Haitilla oikeasti joogamattoja ja vievätkö lahja-t-paidat leivän paikallisilta vaattureilta? Foreign Policy -lehden kuvasarja kartoittaa ilmaislahjojen kääntöpuolta.

www.foreignpolicy.com/articles/2011/10/10/stuff_we_dont_want_haiti

4. Brittiläiset firmat veroparatiiseissa
Olisi mukavaa, jos kaikki maailman veronkiertoa harjoittavat suuryritykset saataisiin tietokannaksi nettiin. Sitä odotellessa voi Action Aidin hakukoneesta etsiä tietoa brittiläisten firmojen noin 8 500:sta veroparatiiseissa sijaitsevasta tytäryrityksestä.

www.actionaid.org.uk/103031/FTSE_100_tax_haven_tracker.html

5. Julkimot väärässä seurassa
Hilary Swank ja Beyoncé pulassa (älä kysy, keitä he ovat)? Ei hätää. Global Philantropy Group ja Human Right Watch ovat perustaneet maineenhallintapalvelun julkkiksille, jotka eivät älyä, millaisia valtionjohtajia on hyvä välttää.

mediadecoder.blogs.nytimes.com/2011/10/20/groups-will-help-celebrities-avoid-embarrassment-on-human-rights