Bank4Hopen kautta voi antaa rahaa kuukausittain ja järjestelmä antaa palautetta siitä Kuva: Bank4Hopen kautta voi antaa rahaa kuukausittain ja järjestelmä antaa palautetta siitä

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Tällä kertaa aiheena nettilahjoitukset, sinun syntymäsi, Occupy-liike, Päiväntasaajan Guinea ja ghanalainen ajatusasuntovaunu.

Teksti: Jukka Aronen

1. Bank4Hope
Vastikään julkistetun suomalaisen start up -palvelun avulla voi lahjoittaa pieniä summia Etelän kehitykseen. Modernia on se, että lahjoittaja saa reaaliaikaisesti palautetta lahjoituksistaan avunsaajilta. Fidalla on sivustossa tällä hetkellä neljä hanketta.

fida.bank4hope.org

2. Seitsemän miljardia ja sinä
Ensi maanantaina meitä on seitsemän miljardia, mutta kuinka monta meitä oli kun sinä synnyit? Ja kuinka mones ihminen olet maan päällä, noin kaiken kaikkiaan? BBC:n palvelusta se selviää parilla klikkauksella.

www.bbc.co.uk/news/world-15391515

3. Valtausliikkeen uutiset
Yhdysvaltalainen The Nation -lehtiklassikko tarjoilee muhkean osion Occupy-liikkeen kuulumisista. Blogi päivittyy melkeinpä reaaliajassa.

http://www.thenation.com/occupy-wall-street

4. Päiväntasaajan Guinean outo diktatuuri
Uskomaton tarina brittiläisten parlamentaarikkojen matkasta Päiväntasaajan Guinean ihmeelliseen ja pahaan maailmaan. Kannattaa lukea.

www.guardian.co.uk/world/2011/oct/23/equatorial-guinea-africa-corruption-kleptocracy

5. Ghana Think Tank
Maailman ongelmia ratkotaan tunnetusti ajatushautomoissa. Pieni ghanalainen ajatusasuntovaunu ilmestyi vastikään New Yorkiin tarkoituksenaan viedä vaikeuksiin ajautuneen USA:n ongelmat kehitysmaiden ratkottaviksi.

africasacountry.com/2011/10/19/the-ghana-think-tank