Poor Economics -sivusto esittelee myös köyhien tupakanpolttoa ja alkoholinkulutusta. Kuva: Poor Economics -sivusto esittelee myös köyhien tupakanpolttoa ja alkoholinkulutusta.

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa köyhien talous, Occupy-liike, hyvät uutiset, kiltteys ja Jeesuksen ruokamarkkinat.

Teksti: Jukka Aronen

1. Köyhien talous
Banerjee & Dulflon hienon ”Poor Economics” -kirjan datasta on koostettu upea verkkosivusto, josta voi tutkia, miten maailman köyhät elävät käytännössä. Kuinka monella Brasilian maaseudulla asuvalla on televisio? Miksi Indonesiassa otetaan pienlainoja, muttei säästetä varoja pankkiin?

pooreconomics.com/data/country/home

2. Occupy-liikkeen vastavoima
Washingtonissa majaansa pitävä lobbausfirma jäi kiinni, kun se yritti tarjota palveluksiaan finanssialan asiakkailleen. Millaisia palveluksia? Luoda negatiivisia tarinoita Occupy Wall Street -liikkeestä satojen tuhansien dollareiden maksua vastaan.

www.good.is/post/ows-1-wall-street-0-99-percent-strikes-fear-in-the-hearts-of-big-banks

3. Hyviä uutisia
Foreign Policy -lehti listaa Yhdysvaltojen kiitospäivän kunniaksi 10 asiaa, joista meidän pitäisi olla kiitollisia. Maailma on entistä vauraampi ja rauhanomaisempi – ja sen asukit koko ajan fiksumpia.

www.foreignpolicy.com/articles/2011/11/22/counting_our_blessings

4. Tuleeko meistä kilttejä?
Edellisen linkin hengessä sankaritoimittaja Nicholas D. Kristof kehuu Steven Pinkerin uutta kirjaa, jonka mukaan sodat ovat vähenemässä, väkivalta on laskussa, samoin rasisimi ja seksismi.

www.nytimes.com/2011/11/24/opinion/kristof-are-we-getting-nicer.html

5. Vapahtaja ja köyhät
Jeesus kehottaa satiirisessa sarjakuvassa opetuslapsiaan antamaan köyhille ilmaista ruokaa – sillä seurauksella, että paikalliset ruokamarkkinat romahtavat.

www.smbc-comics.com/index.php?db=comics&id=2413&fb_source=message#comic