Joulukokoelma lahjasta, jossa on joulukuusen oksia ja käpyjä harmaalla pohjalla.
Kuva: Katya Slavashevich / iStock

Eettiset joululahjat 2022

Fingo on kerännyt tälle sivulle vinkkejä vuoden 2022 toisenlaisista joululahjoista, jotka tukevat kestävää kehitystä ja auttavat maailman kaikista heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Mukana on lahjojen parhaimmisto: hyväntekeväisyyttä, reilua kauppaa ja aineettomia lahjoja.

Listalla on sekä Fingon jäsenjärjestöjä että eettisiä lahjoja tarjoavia yrityksiä. Fingo ei vastaa sivulla mainostettavien palveluiden sisällöstä. Lue lisää Lahjamainosten säännöt -sivulta.

Abilis-säätiö

Anna joululahja, jolla on merkitystä: toimeentuloa kehitysmaiden vammaisille tytöille ja naisille.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Tasa-arvo, Vammaiset

Kiitos, että välität! ❤

Adamadeya ry

Yhdistyksemme kerää vuosittain rahaa koululaisten hyväksi mm. koulun lukukausimaksuihin, koulurakennuksen kunnostamiseen ja rahaa koulutarvikkeiden ostamiseen paikan päällä. Lisäksi meillä pyörii jo kolmatta vuotta terveydenhuoltoprojekti, yhdistyksen keräämillä lahjoituksilla palkkaamme kätilön, sairaanhoitajan ja lääkärin sekä ostamme kyläläisten tarvitsemia lääkkeitä. Vuonna 2019 saimme rakennutettua uuden kaivon kylään.

Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Sanitaatio ja puhdas vesi

African Care

Anna tänä vuonna vaikuttava joululahja. 💚 African Caren verkkokaupasta löydät aineettomat lahjat, joiden avulla tuet terveysalan ammattilaisten työllistymistä ja turvallisten synnytysten toteutumista Etelä-Somaliassa. Anna lahjaksi esimerkiksi äitiyspakkaus, hyttysverkko äidille ja vastasyntyneelle, turvallinen synnytys tai rautapaketti.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Suoja ja vaatetus

Aion Sigma Oy 

Lahjoita vanha älypuhelimesi! Tuemme maaseudun naisyrittäjiä eri Afrikan maissa antamalla heille mahdollisuuden hankkia laadukkaan secondhand-älypuhelimen pientä kuukausimaksua vastaan. Puhdistamme lahjoitetut puhelimet kaikesta tiedosta, arvioimme niiden kunnon, ja mahdollisuuksien mukaan kunnostamme ne. Näin sekä lahjoittaja että asiakaskasyrittäjä voi varmistua tietosuojastaan ja puhelimen laadusta.

Tasa-arvo, Teknologia, Tytöt ja naiset, Työ

Amnesty Store

Ostamalla aineettoman lahjan teet ystäväsi puolesta lahjoituksen Amnestylle ja olet mukana tukemassa Amnestyn työtä ihmisoikeuksien puolesta.

Ihmisoikeudet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Animalian aineettomat lahjat

Anna tänä jouluna lahja eläimille. Tue eläinten puolesta tehtävää vaikuttamistyötä ja kampanjointia hankkimalla lahjaksi Animalian aineettomia lahjoja. Nykyinen eläinsuojelulaki ei suojele eläimiä riittävästi. Eläimet ansaitsevat parempaa. Ilahdutat ystävää ja tue eläinten oikeuksia ja eläinsuojelua. Lahjalle saat kauniin kortin!

Eläintensuojelu

Diakonissalaitos

Tule nuoren ystäväksi tai mentoriksi – lahjoita nuorelle kumppanipaketti. Näin autat nuoria kohti työtä ja opintoja. Lahjoituksestasi saat sähköisen joulukortin tai bannerin annettavaksi eteenpäin.

Lapset ja nuoret

Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti)

Maailma on jo täynnä krääsää, mutta Eetin aineeton joululahja on teko vastuullisemman vaateteollisuuden puolesta. Tuellasi Eetti selvittää pikamuotiketjujen kestävinä markkinoitujen mallistojen vastuullisuutta.

Ihmisoikeudet, Vastuullisuus, Tasa-arvo, Ympäristö ja metsät

Ekolo-verkkokauppa

Ekologisia ja luonnonmukaisesti tuotettuja joululahjoja tarjoaa Ekolo-verkkokauppa. Ekolo käyttää yritystoiminnasta syntyvän ylijäämän toimintansa kehittämiseen sekä luonnonsuojelu- ja eläinoikeusjärjestöjen toiminnan tukemiseen.

Astiat, Elintarvikkeet, Hygienia, Kirjat ja lehdet, Koriste-esineet, Kosmetiikka, Kynttilät

Emmaus Helsinki

Erilainen joululahja Emmauksen kirpputorilta! Anna lahjakortti Emmaukseen, tuotto menee ruohonjuuritason kumppanien sosiaaliseen työhön niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Ihmisoikeudet, Vastuullisuus, Lelut, Astiat, Kirjat, Vaatteet ja tekstiilit 

FFD

Anna joululahja rakkaillesi tukemalla maanviljelijäperhettä kehitysmaassa. Food and Forest Development Finland FFD:n aineettomat lahjat auttavat siellä, missä tarve on suurin: kolme neljäsosaa maailman köyhimmistä ihmisistä asuu maaseudulla. Voit tukea kestävää kehitystä, ilmastonmuutokseen sopeutumista, hiilijalanjäljen kompensointia, naisten ja tyttöjen tasa-arvon lisäämistä tai metsänhoitokoulutusta – tutustu FFD:n lahjakauppaan ja hanki paras joululahjasi!

Eläimet ja maatalous, Ruoka, Ympäristö ja metsät

Fida International

Kummilapselle kummilapsi! Anna kummilapsellesi joululahjaksi mahdollisuus seurata lapsen elämää Afrikassa, Aasiassa tai Itä-Euroopassa ja oppia samalla auttamisesta. Lahjan antajana maksat kuukausittaisen kummimaksun, jolla muutetaan yhden lapsen koko maailma – ja autetaan koko yhteisöä. Kummipostit lähetetään suoraan lahjan saajalle, ja voitte seurata yhdessä yhteisen kummilapsenne tarinaa.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ihmisoikeudet, Hätäapu

Filantropia ry

Toivon Lahja on aineeton lahja tuttavalle – samalla tuet Filantropian työtä Itä-Afrikassa tai Lähi-idässä. Valitse kohde, lahjoitussumma, kirjoita viesti ja lisää vastaanottajan tiedot. Kortti lähtee sähköpostiin lahjoitussumman maksettuasi. Kiitos!

Finnwatch

Krääsätöntä joulua! Joulun ykköslahja on ekologinen Finnwatchin aineeton lahja. Ostamalla ystävällesi Finnwatchin aineettoman lahjan tuet yritysvastuutyötä ilmaston ja ihmisoikeuksien puolesta, verovälttelyä vastaan. Sähköisen kortin toimitat nopeasti perille vaikka vielä jouluaattona.

Ihmisoikeudet, Vastuullisuus, Tasa-arvo, Ympäristö ja metsät

FinnWID – Naiset kehitystyössä ry

Anna tänä jouluna mahdollisuus toisenlaiseen tarinaan! Toisenlaisia tarinoita -kampanja kerää varoja ihmiskaupan vastaiseen työhön Nigeriassa ja Suomessa. Lahjoituksellasi tuet muun muassa nuorten naisten it-alan koulutusta ja työllistämistä Nigerian Benin Cityssä, sillä kestävä ja ihmisarvoinen työ on tärkeä tekijä ihmiskaupan ehkäisemisessä. 

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Opetus ja koulutus, Tytöt ja naiset

FSE – Finnish Special Education in Africa ry

Tuotteiden myynnistä saatu tuotto lähetetään lyhentämättömänä Tansanian Arushaan ja siellä opiskelevien kuurojen lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Furaha ry

Furaha ry tarjoaa turvallisen kodin tytöille Ugandan Jinjassa. Kodin ja ylläpidon lisäksi Furaha-kodin lapset saavat mahdollisuuden käydä laadukasta koulua ja edellytykset parempaan elämään. Jokainen lahjoitus, pieni tai suuri, on meille ensiarvoisen tärkeä!

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Tytöt ja naiset

Globe Hope

Vastuullisesti tuotettuja pehmeitä lahjoja. Globe Hope ylsi tänä Eetti ry:n tekemän kotimaisten vaatebrändien vastuullisuusränkkäyksen ylimpään kategoriaan. Tutustu ekologisiin, eettisiin ja esteettisiin tuotteisiin, jotka valmistetaan kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista.

Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Green Living Movement Suomi

Tue sambialaista ympäristö- ja tasa-arvotyötä!

Lahjoittamalla tuet sambialaisten kumppanijärjestöjemme tärkeää työtä sambialaisten pienviljeljöiden hyväksi ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja hillinnässä sekä sukupuolten tasa-arvon toteutumisessa. Lahjoittamalla joulukampanjaan tuet puunistutusta hankekylissämme Etelä-Sambiassa!

Ympäristö ja metsät, Tasa-arvo, Ilmasto, Biodiversiteetti

Greenpeace

Antamalla tänä jouluna Greenpeacen ympäristöystävällisen lahjan voi lahjanantaja edistää planeettamme hyvinvoinnin ja kestävän tulevaisuuden eteen tehtävää työtä. Lahjoituksen myötä lahjoittaja itse tai valitsemansa lahjansaaja vastaanottaa kauniin painetun siemenkortin tai digitaalisen diplomin. Painettu kortti sisältää villikukkien siemeniä. Kortin istuttamalla lahjan vastaanottaja voi kasvattaa itselleen kukkia juhlistaakseen planeettamme metsiä, valtameriä ja luonnon monimuotoisuutta.

Ympäristö ja metsät,  Eläimet ja maatalous, Biodiversiteetti

HelsinkiMissio: Aikalahja

Aikalahja on eettinen lahja, jolla on kaksi saajaa. Toinen heistä on yksinäinen vanhus, nuori tai lapsiperheen vanhempi. Toinen taas sinulle läheinen ihminen, jota haluat ilahduttaa Aikalahja-kortilla. Aikalahja-nimi tulee siitä, että joku HelsinkiMission vapaaehtoinen tai ammattiauttaja antaa aikaansa ja läsnäoloaan yksinäiselle.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo

Hiilivapaa Suomi -kampanja (Maan ystävät ry)

Omavalintaisella lahjoitussummalla voit tukea Hiilivapaa Suomi -ilmastokampanjaa, joka pyrkii saamaan suomalaiset valtionyhtiöt linjaan Pariisin ilmastosopimuksen kanssa. Lahjan saajalle voit ladata digitaalisen Fortum-aiheisen joulukortin.

Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti 

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry

Anna joululahja lapselle tai nuorelle, jonka perheessä talous on tiukalla. Lahjoituksesi turvin tuemme muun muassa lasten ja nuorten harrastamista ja vapaa-ajan virkistystoimintaa, joihin tiukassa tilanteessa olevilla perheillä ei muuten olisi mahdollisuutta.

Lapset ja nuoret

ICAHD Finland

Tue ICAHD Finlandin toimintaa palestiinalaisten puolesta. Myymme aitoja Hebronissa valmistettuja Keffiyeh-huiveja, kirjallisuutta ja tukituotteita.

Kirjat ja lehdet, Vaatteet ja tekstiilit

Ihmisoikeusliitto

Kaikkien ihmisoikeudet eivät Suomessa toteudu. Ihmisoikeusliitto tekee periksiantamatonta työtä sen puolesta, että yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet toteutuisivat Suomessa. Tuellasi koulutamme, kampanjoimme ja vaikutamme viranomaisiin ja päättäjiin. Anna lahja ystävälle ja ihmisoikeuksille!

Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, ja niitä pitää jaksaa puolustaa joka päivä. Lahjoita ja ole kanssamme ihmisoikeuksien puolella! Kiitos!

Ihmisoikeudet

Interpedia

Eettisten lahjojen kaupastamme saat aineettomia paketteja, jotka tekevät hyvää. Lahjoilla edistämme lapsen oikeuksia ja koulutusta Etelä-Afrikassa, Etiopiassa, Intiassa, Kolumbiassa, Nepalissa ja Thaimaassa. Anna lapselle lahjaksi parempi tulevaisuus. Hyvä lapsuus on lapsen oikeus.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus

Inter-Cultur ry

Löytyykö sinun lähipiiristäsi opettaja tai isoäiti, joka ilahtuisi eettisestä lahjasta Guatemalan tytöille? Inter-Culturin kautta voit tukea tänä jouluna guatemalalaisen FUNDAP:in joulukampanjaa, jossa kerätään varat 350 tytön lukiokoulutukseen. Esimerkiksi 22 euron lahjoituksella voit antaa lahjaksi koulutarvikkeet tytölle.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus

Into Kustannus

Tilaa eettiset lukulahjat pukinkonttiin Into Kustannukselta. Saatavilla maailmaa mullistavaa tietoa ja käänteen tekevää kaunoa. 

Kirjat ja lehdet

Kaarna Living verkkokauppa

Hyvää ja kaunista! Kaarna Living tuo esille kauniita ekologisia tuotteita sekä niiden tekijöitä. Löydät meiltä laadukkaat ja vastuulliset, hyvän mielen joululahjat.

Astiat, Hygienia, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry

KVT:n lahjakortti kansainväliseen vapaaehtoistyöhön on oiva lahjaidea esimerkiksi nuorelle tai sille, jolla on jo kaikkea muuta. Kansainvälinen vapaehtoistyö on arvokas kokemus sekä vapaaehtoistyöhön lähtevälle että vapaaehtoisen vastaanottavalle yhteisölle ja tarjoaa niin oppimista, aktiivista kansalaisuutta kuin elinikäisiä muistoja. Vapaaehtoistyöhön voi lähteä lähelle tai kauas ja joko lyhyeksi ajaksi tai pidemmäksi ajaksi.

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS

Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö KIOS kerää varoja ihmisoikeuspuolustajien turvarahastoon joulun alla. Apu voi tulla turvalaitteisiin, tuhottujen tai takavarikoitujen laitteiden tilalle hankittaviin välineisiin, lääkärin tai psykologin palveluihin, oikeusapuun, hätämajoitukseen tai pakomatkoihin. Kun lahjoittaa, saa kiitoslahjaksi kortin, jota voit käyttää vaikkapa joulu- tai merkkipäiväkorttina.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo

Kapua Shop

Kapua Shop tuo kehitysmaat kotiisi ja vie tukesi maailman köyhimpien maiden ihmisille. Shopin reilut ja eettiset tuotteet ovat täynnä toivoa ja hyvää mieltä. Tutustu ja ihastu!

Elintarvikkeet, Käsityöt, Kirjat ja lehdet, Kosmetiikka, Korit, Korut, Laukut ja kassit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit

Karma Shop

Eettistä ja ekologista muotia verkkokauppa Karma Shopista, muun muassa reilun kaupan sertifioidusta luomupuuvillasta valmistettuja People Tree -vaatteita urheiluun, vapaa-aikaan ja juhlaan.

Vaatteet ja tekstiilit

Kehitysmaayhdistys Pääskyt

Verkkokaupassamme ja Emmaus Helsingin kirpputorilla Mäkelänkadulla on myytävänä kauniita perulaisia ja intialaisia käsitöitä sekä Elämänpuu-adresseja. Ostamalla tuet työtämme kestävän toimeentulon ja tasa-arvon puolesta Nepalissa ja Perussa. 

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Ruoka, Tasa-arvo, Työ, Vaatteet ja tekstiilit

Keikkapooli – ihmisoikeuksia edistävä siivouspalvelu

Yhteisömme tarjoaa osaavaa siivousta ja tukee samalla itäeurooppalaista liikkuvaa väestöä, jonka työllistyminen Suomessa on haastavaa. Keikkapoolin kautta voit tilata lahjaksi siivouksen, edistää hyvin heikossa asemassa olevien siirtolaisten työllistymistä ja suoda läheisellesi mahdollisuuden nauttia hyvästä asiakaspalvelusta kotonaan. Viikkosiivous, suursiivous, muuttosiivous, pientä siistimistä, siivous autotallissa tai varastossa – hoituu, kokemuksella! Tilaukset linkin takaa, mukaan tieto lahjakortin saajasta.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Työ

Kirkon Ulkomaanapu: Anna jouluna Toisenlainen Lahja 

Toisenlainen Lahja on helppo ja hauska tapa ratkaista joulun lahjapulmat. Lahjoituksesta saat annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin. Kortissa kerrotaan, miten lahja auttaa kehitysmaiden perheitä. Anna lahjaksi vaikkapa Vuohi, Puuntaimet tai Stipendi tytölle!

Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Työ, Ympäristö ja metsät

Käymäläseura Huussi

Helpota lasten hätää, lahjoita huussi ja tarvikkeita tai ryhdy huussikummiksi! Lahjoitusten avulla rakennetaan kuivakäymälöitä, vesipisteitä ja annetaan terveyskoulutusta Sambiassa! Lahjalla varmistat puhtaamman ja terveemmän elinympäristön sekä parannat konkreettisella tavalla koulujen ja perheiden elinolosuhteita.

Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet

LiiKe

Kunnon Lahja ilahduttaa saajaansa lähellä ja kaukana – siellä, missä sitä todella tarvitaan. Anna Kunnon Lahja – elämys auttamisesta, hyvää mieltä ja ennen kaikkea konkreettinen lahja ihmiselle, joka sitä todella tarvitsee! Voit lähettää itsemuokkaamasi sähköisen postikortin lahjan vastaanottajalle. Kun lahjoitus on mennyt perille Tansaniassa, saatte siitä kiitoksen sekä terveiset sähköpostitse!

Kunnon lahjat ovat kymmenen erilaista tuotetta, toiset konkreettisempia ja toiset aineettomampia. Tukesi on tärkeä ja se toimitetaan aina perille saakka!

Lapset ja nuoret, Liikunta ja urheilu, Opetus ja koulutus

Luonnonperintösäätiö – Pala ikimetsää

Osta pala ikimetsää lahjaksi tai itsellesi. Luonnonperintösäätiön kautta luonnonystävä voi ”omistaa” palan metsää. Lahjoituksesi käytetään uusien suojelualueiden ostoon. Voit kohdistaa sen suoraan tulevien metsien ostoon tai ”ostaa” palan joltakin Luonnonperintösäätiön suojelualueista. 

Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti

Luontokauppa

Luonnonsuojeluliiton Luontokaupasta löydät norppatuotteet, lahjavinkit ja ekologiset vaatteet. Ostamalla luontokaupasta suojelet luontoa! Tuotteissa korostuvat vastuullisuus ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen ja Luontokaupan tuotot käytetään kokonaisuudessaan Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnan tukemiseen.

Ympäristö ja metsät, Käsityöt, Kirjat ja lehdet, Korut, Laukut ja kassit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit

Luonto-Liitto

Sano ei krääsälle tänä jouluna! Tilaa joululahjaksi sen sijaan Luonto-Liiton Nuorten Luonto- tai Sieppo-lehti koko vuodeksi. Nuorten Luonto kertoo ympäristöasioista ja paljon muustakin raikkaasti ja räväkästi. Vaihtuvien teemojen ohella lehdessä käsitellään ekoelämää ja kestävää kulutusta, ympäristönsuojelua, luonnossa harrastamista sekä kulttuuria.

Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti, Lapset ja nuoret

Lääkärit Ilman Rajoja

Anna läheisellesi aineeton joululahja, jolla mahdollistatte toivoa ja sairaanhoitoa potilaille kriisialueilla. Aineeton lahja muuttuu rokotteeksi, sidetarpeeksi ja lääkkeiksi — siellä, missä niitä eniten tarvitaan. Aineettomalla lahjalla sinä ja lahjan saaja pelastatte yhdessä ihmishenkiä!

Terveydenhuolto ja lääkkeet

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV)

Anna joululahjaksi terveyttä maailmaan ja tue LSV:n pitkäaikaista työtä terveyden ja rauhan edistämiseksi! Aineettomalla lahjalla tuet mielenterveysongelmien ehkäisemistä tai tuberkuloosin vastaista työtä Somaliassa. Aineeton lahja on eettinen ja kestävä – tuotat sillä saajalle moninkertaisen ilon!

Koriste-esineet, Lapset ja nuoret, Mielenterveys, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vaatteet ja tekstiilit, Vammaiset

Maailma, me kaikki

Anna joululahjaksi kertalahjoitus Gambian lasten koulutukseen tai ryhdy vakituiseksi kummiksi innokkaalle koululaiselle. Suomalaiset vapaaehtoiset varmistavat paikan päällä, että yhdistyksen keräämät varat käytetään oikein. Avustuksilla kustannetaan mm. esikoulun tilojen ylläpito, gambialaisten työntekijöiden palkat, lasten opetus, ruokailut ja terveydenhoitokulut, silpomisen vastaiset koulutukset aikuisille, sekä koululaisten perheille tarkoitettu hätäapu. Varsinkin nyt korona-aikaan perheiden avun tarve on suurempi kuin koskaan!

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo, Hätäapu

Malawin Lasten ja Nuorten Avuksi ry 

Anna tänä vuonna tavaralahjan sijaan aineeton joululahja. Yhdistyksemme rakentaa 8-luokkaista peruskoulua Malawiin, Muonan kylään. Ensimmäinen koulurakennus otettiin käyttöön lokakuussa 2020. Tue toimintaamme liittymällä jäseneksi tai ostamalla aineettomia lahjoja Holvi-nettikaupastamme. Voit tutustua yhdistykseen malawinlastenavuksi.com-sivujen kautta.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo

Mannerheimin Lastensuojeluliiton verkkokauppa

Tuotteilla tuetaan liiton työtä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi.

Kirjat ja lehdet, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit, Pelit

Marttaliitto

Apuasi tarvitaan sekä kotimaassa että kehittyvissä maissa. Martat antavat kotitalousneuvontaa heille, jotka ovat heikossa asemassa.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Mifuko Trust

Mifuko Trust on avustusjärjestö, joka edistää Mifuko-yrityksen kanssa yhteistyötä tekevien käsityöläisten ja heidän yhteisöjen toimeentuloa ja elämänlaatua Kenian maaseudulla. Mifuko Trustin ekologisen sanitaation hanke Wash and Grow! edistää naisten, tyttöjen ja yhteisöjen oikeutta puhtaaseen veteen, sanitaatioon ja toimeentuloon. Voit tukea tätä työtä ostamalla Tumaini-linnun, Mifuko lahjoittaa kaikki Tumaini-lintujen myynnistä saadut voitot Mifuko Trustille.

Jalkineet, Korut, Laukut ja kassit

MUMs helping mums

Hanki verkkokaupasta eettistä designia Etelä-Afrikasta.

Huonekalut, Käsityöt, Koriste-esineet, Laukut ja kassit, Matot

Museokortti

Museokortti-lahjalla annat aineettomia elämyksiä koko vuodeksi! Lahja toimitetaan digitaalisesti tai kirjekuoressa.

Kulttuuri ja elämykset

Naisasialiitto Unioni

Feministisen ja antirasistisen Unionin verkkokaupasta löydät aineettomat tukilahjat, Tulva-lehdet ja Mikkelissä valmistetut feministisukat lahjaksi tai itsellesi. Ostoksellasi tuet Unionin vaikuttamistyötä tasa-arvon puolesta.

Tasa-arvo

Naisten Pankki

Anna lahjaksi tasa-arvoinen tulevaisuus, jossa jokainen on yhdenvertainen sukupuoleen ja taustaan katsomatta. Lahjoituksellasi hauraassa asemassa elävä nainen saa mahdollisuuden koulutukseen ja toimeentuloon. Tässä voit tehdä joko lahjoituksen tai antaa lahjan sinulle tärkeälle ihmiselle.

Tasa-arvo, Ihmisoikeudet, Pienlainat, Opetus ja koulutus

Naisten Pankin Toisenlainen Lahja on konkreettinen teko tyttöjen ja naisten puolesta. Uutuutena valikoimassamme Ilmastolahjan naiselle, jonka avulla naiset oppivat ratkaisemaan ilmastonmuutoksen haasteita, jolloin lastenkin hyvinvointi on turvattu. Naisten Pankin Toisenlaisen Lahjan tuoteperheestä löydät oikean lahjan jokaiselle tasavertaisemman maailman puolustajalle.

Norsun Muisti lautapeli

Norsun muisti lautapelissä pelastetaan eläimiä ja istutetaan puita ympäri maailmaa. Norsun muisti ja henki auttaa sinua. Varo salakaatajia! 

Ostaessasi pelin, lahjoitat hedelmäpuun taimen kuljetuksineen – yht. 2,62€ – Sambialaiseen köyhään kylään. Green Living Movement (GLM) Sambia ja Green Living Movement (GLM) Suomi ry tukevat ruohonjuuritason kehitystä Sambian maaseudulla.

Pelit, Kulttuuri ja elämykset, Luonto ja metsät

Nudge-verkkokauppa

Ekologisin ja eettisin periaattein valmistettua tyylikästä ja ylellistä vaatepartta koko perheelle.

Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Opettajien Lähetysliitto – Lähetyskalenteri 2023

Vuodesta 1972 ilmestynyt seinäkalenteri sisältää kauniita luontokuvia Suomesta. Kuviin liittyy pienet raamatuntekstit sekä Anja Karkiaisen, Pia Perkiön ja Kaija Pispan ihanat ja koskettavat runot. Kalenterin myyntituotto ohjataan Suomen Lähetysseuran kautta sovittuihin nimikkokohteisiin, mm. Nepalissa, Namibiassa, Tansaniassa, Etiopiassa.

Lähetystyö, Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus

Pelastakaa Lapset: aineettomien lahjojen Toivekauppa

Toivekaupasta löytyy lahjoja eri teemoilla (kotimaan työ, hätäapu, koulutus). Hyviä täsmälahjoja jouluun on esimerkiksi Jouluiloa syrjäytymisvaarassa olevalle lapselle Suomessa, joka kohdennetaan lasten ja nuorten syrjäytymisen vastaiseen työhön Suomessa – oppimateriaalitukea, harrastustukea, tukiperhetyötä ja verkkonuorisotyötä. Hyvä kv-aiheinen lahja on Parempi elämä lapselle maailmalla, joka kohdennetaan katastrofirahaston kautta kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille maailmalla.

Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ

Pelastusarmeijan Joulupata

Perinteinen keräys kohdennetaan kymmenille tuhansille vähäosaisille lapsiperheille ja syrjäytyneille ihmisille Suomessa.

Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Ruoka

Plan International Suomi

Tyttöjen koulutus? Valmiudet sopeutua ilmastonmuutokseen? Vai puhdasta vettä perheelle? Planin aineettomien lahjojen lahjakaupasta löydät nämä ja muut joulun tärkeimmät lahjat. 💙 Aineeton lahjamme on vastuullinen ja vaivaton tapa tehdä hyvää ja ilahduttaa läheisiä. Lahjasta saat kauniin kortin.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat SANSA

Anna lahjaksi radio- tai televisio-ohjelma-aikaa. SANSAn kautta voit tukea esimerkiksi arabiankielisille nuorille tai naisille suunnattua kristillistä radio- tai televisio-ohjelmaa.

Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Tasa-arvo, Teknologia

Rauhanliitto

Antaisitko tänä jouluna lahjaksi rauhaa? Ilahduta läheistäsi Rauhanliiton aineettomalla joululahjalla ja kauniilla kortilla! Samalla tuet tärkeää rauhantyötä. Rauhanliiton verkkokaupasta myös muut rauhanlahjat, kuten kirjat ja kasvomaskit.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Rauhatyö

Sera Helsinki

Sera Helsinki valmistaa lampaanvillamattoja ja puuvillapyyhkeitä Etiopiassa. Tuotteet tehdään puhtaista luonnon raaka-aineista yhdistämällä etiopialaisia käsityöperinteitä suomalaiseen muotoiluun. Tuotteen luovat parempaa elämää haavoittuville ryhmille – vammaisille ja yksinhuoltaja äideille. 

Vaatteet ja tekstiilit, Tasa-arvo, Ihmisoikeudet, Opetus ja koulutus

Seta ry

Seta on koonnut sateenkaari-ihmisiä yhteen, torjunut ennakkoluuloja ja kamppaillut oikeuksien puolesta jo lähes 50 vuotta. Setaa tarvitaan edelleen, koska ymmärrys seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta ole vielä lävistänyt koko yhteiskuntaa. Anna aineeton lahja – lahjoittamalla Setalle olet mukana parantamassa sateenkaari-ihmisten oikeuksia ja hyvinvointia ja voit kertoa siitä ystävällesi tilauksen jälkeen saamallasi lahjatodistuksella.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret

SEYn aineettomat eläinsuojelulahjat

Ostamalla aineettoman jouluahjan teet läheisesi puolesta lahjoituksen eläinsuojeluun. Joululahjamme on rakkauden ja huolenpidon lahja.

Eläinsuojelu

Siemenpuu

Siemenpuulle tehty kertalahjoitus toimii myös aineettomana lahjana! Lahjakortilla kerrot tukeneesi Siemenpuun kautta etelän ympäristönpuolustajien, järjestöjen ja paikallisyhteisöjen toimintaa rikkaan elonkirjon, kestävän elinympäristön ja paikallisten ilmastotoimien puolesta. Samalla levität kestävän elämäntavan siemeniä.

Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti, Ilmasto, Ihmisoikeudet, Ruoka

Solidaarisuus

Taas toivotus tyttöjen oikeuksien! Tänä jouluna Solidaarisuuden aineettomia lahjoja voi tilata paperisina, kun tilauksen tekee ennen 13.12. – paperisia lahjoja on vain rajattu määrä. Toimi siis nopeasti! Lahjan voi lähettää myös sähköisesti lahjan vastaanottajan sähköpostiin. Solidaarisuuden aineettomalla lahjalla tuet naisten ja tyttöjen aseman parantamista Itä-Afrikassa.

SOS-Lapsikylä

Tänä jouluna muistetaan niitä lapsia, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi. Anna lapselle joululahja, joka muuttaa hänen elämänsä pysyvästi!

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet

Startup Refugees

Startup Refugeesin pienyrittäjät tarjoavat ainutlaatuisia lahjoja ja elämyksiä jokaiseen kotiin. Vielä ehdit ostaa tositarkoituksella ja tukea heidän uutta matkaansa yrittäjinä Suomessa. Kaikki tuotot menevät suoraan yrittäjille.

Tasa-arvo, Työ, Monikulttuurisuus

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK

SASKin Reilua joulua -keräyksellä tuetaan tulevana jouluna Nepalista ja Intiasta muun muassa Persianlahden maihin lähteviä siirtotyöntekijöitä. Heihin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset ovat nousseet valokeilaan Qatarin miesten jalkapallon MM-kisojen alla.

Tasa-arvo, Ihmisoikeudet

Suomen Caritas

Caritaksen verkkokaupasta löydät eettisesti tuotettua kosmetiikkaa, kahvia, suklaata ja kynttilöitä. Myymme myös ainutlaatuista nicaragualaista keramiikkaa San Juan de Orienten kylästä. Antamalla hyvän mielen lahjan tuet samalla Caritaksen avustustyötä.

Koriste-esineet, Kosmetiikka, Kynttilät, Elintarvikkeet, Tasa-arvo, Ihmisoikeudet

Suomen luonnonsuojeluliitto

Anna aineeton joululahja ja suojele samalla luontoa! Voit valita lahjoituskohteeksi esimerkiksi uhanalaisten lajien suojelun tai ilmastotyön. Voit kertoa lahjoituksesta sähköisellä tai tulostettavalla joulukortilla.

Ympäristö ja metsät, Eläinsuojelu, Biodiversiteetti

Suomen Luonto -lehti

Suomen Luonto on Luonnonsuojeluliiton julkaisema luonnonystävän aikakauslehti. Lehti on tulvillaan tietoa ja tunnelmia luonnosta, kuvitettuna upein luontokuvin. Tilaustuotot käytetään Luonnonsuojeluliiton työhön.

Ympäristö ja metsät

Suomen Lähetysseura: Kauneimmat joululaulut

Tilaa joulun eettisin lahja antamalla lahjaksi koulukirjat tai ammatin ja teet samalla hyvää maailman lapsille! Aineeton lahja tuo hyvän mielen lähelle ja kauas. Katso kaikki aineettomat lahjamme sivultamme.

Lapset ja nuoret

Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran aineettomalla lahjalla tuet työtä, jossa tuodaan toivoa kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. Olet mukana rakentamassa maailmaa, jossa jokainen saa äänensä kuuluville.  Teemme pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta 30 maassa. Anna aineeton lahja ja tuo toivoa sitä eniten tarvitseville.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Ympäristö ja metsät

Suomen Pakolaisapu

Suomen Pakolaisavun verkkokaupassa valikoima ekologisia ja empaattisia Parempia Lahjoja. Tukituotteista kerätyillä varoilla tuetaan pakolaisten ja siirtolaisten ihmisoikeuksien toteutumista sekä koulutusta, toimeentuloa ja kotoutumista uusiin yhteiskuntiin sekä Suomessa että ulkomaiden toimintamaissa.

Valikoimasta löytyy sähköisiä ja painettuja kortteja. Lisäksi Empatia-mallistosta löytyy asusteita kuten kangaskasseja, avainnauhoja sekä Aida Impactin kanssa yhteistyössä tehdyt kauniit korvakorut. Kaikki Empatia-malliston tuotteet on valmistettu käsityönä Suomessa eettisiä materiaaleja hyödyntäen.

Ihmisoikeudet, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Anna lahjaksi iloa! Partiolaisten aineettomalla lahjalla voit mahdollistaa vähävaraisen lapsen harrastuksen. 

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo

Suomen Pipliaseura

Raamattureppu tuo joulun sanoman. Sanoma siitä, että Vapahtaja on syntynyt, tavoittaa tänäkin vuonna Egyptin köyhimmät lapset. Lahjoittamalla sinäkin voit olla mukana tuomassa iloa ja toivoa lapsille.

Lähetystyö, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Ihmisoikeudet

Suomen Punainen Risti

Vaikuttava lahja on sitomaton lahjoitus Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tai kotimaan toiminnan tukemiseen. Samalla annat läheisellesi arvokkaan ja arvostavan viestin. Asetutte heikomman puolelle yhdessä; autatte hädässä olevan uuteen alkuun. 

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vammaiset, Ympäristö ja metsät

Suomen Somalia-verkosto ry

Lahjoita tänä jouluna parempaa tulevaisuutta Somaliaan. Eettisillä joululahjoillamme annat nuorille mahdollisuuden ammattikoulutukseen, tarjoat odottaville äideille mahdollisuuden turvalliseen raskauteen ja synnytykseen sekä tuet ympäristönsuojelua metsäkadon uhkaamilla alueilla.

Terveydenhuolto ja lääkkeet, Opetus ja koulutus, Ympäristö ja metsät

Suomen Sydänliitto ry

Antaisitko tänä jouluna aineettoman joululahjan?

Sydänsairaus ei katso ikää, eikä taustaa. Se voi tulla kenelle meille tahansa. Katso Paavon koskettava tarina synnynnäisestä sydänsairaudesta ja anna tänä jouluna lahja sydäntyölle! ❤️ Lahjoituksilla tuemme sydänsairaita.

Terveydenhuolto ja lääkkeet

Lahjoita yksityishenkilönä tai yrityksenä:

Suomen 4H-liitto, Taimiteko-toiminta

Lahjoita taimi, työllistä nuori! Taimiteon sivuilla voit ostaa kuusen ja männyn taimia, jotka suomalaiset nuoret istuttavat ensi kesänä. 4H haluaa Taimiteoilla lujittaa nuorten luontosuhdetta ja tarjota kesätöitä erityisesti ysiluokkalaisille, joilla voi ikänsä vuoksi olla haastavaa saada kesätyöpaikkaa. Metsään luotu hiilinielu on pitkäaikainen, ja metsittäminen tukee luonnon monimuotoisuutta.

Lapset ja nuoret, Ympäristö ja metsät

Suomi-Somalia Seura

Ostamalla Suomi-Somalia Seuran aineettoman lahjan annat äideille, lapsille ja muille haavoittuvassa asemassa oleville pääsyn laadukkaisiin terveyspalveluihin Somalian Jubamaassa. Voit myös tukea alueen ympäristönsuojelua istuttamalla puun tai ostamalla puuta säästävän lieden.

Lapset ja nuoret, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Ympäristö ja metsät

Suomen UNICEF

Tulevaisuuden lahjat jaetaan nyt. Tänä jouluna 40 miljoonaa lasta on joutunut jättämään kotinsa. Auta rakentamaan heille turvallinen tulevaisuus.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet

Suomen World Vision

Anna lahjaksi äitiyspakkaus (35e). Lahjallasi kenialainen tai somalialainen äiti saa äitiyspakkauksen. Pakkaus mahdollistaa tasa-arvoisemman alun elämälle.

Terveydenhuolto ja lääkkeet

Taksvärkki ry

Ilahduta läheistäsi lahjoittamalla nuorelle vaikuttamisen avaimet. Mahdollisuus vaikuttaa omaan yhteisöön ja elämään on jokaisen lapsen ja nuoren oikeus ja hyvinvoinnin tae. Aineettomalla lahjalla tuet Taksvärkin työtä nuorten oikeuksien ja vaikuttamismahdollisuuksien edistämiseksi.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus

Tikau-kauppa

Tikau on kokoelma käsintehtyjä kodin sisustustuotteita ja asusteita Intiasta. Mallisto koostuu muun muassa matoista, peitteistä, koreista, laukuista ja huiveista.

Koriste-esineet, Korit, Laukut ja kassit, Matot, Vaatteet ja tekstiilit

UFF

Lahjakortti UFF:n myymälöihin ilahduttaa ystävää, säästää ympäristöä ja tukee kehitysyhteistyötä. Lahjakortin saa haluamalleen summalle. Lisätietoja myymälöistämme.

Koriste-esineet, Korit, Laukut ja kassit, Matot, Vaatteet ja tekstiilit, Ympäristö ja metsät

UN Women: Eettiset lahjat

Mitä lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea? Anna aineeton lahja, joka puolustaa naisten ja tyttöjen oikeuksia! UN Womenin Eettinen lahja tukee esimerkiksi vastasynnyttäneitä äitejä hauraissa olosuhteissa, auttaa ennaltaehkäisemään lapsiavioliittoja ja antaa naisille mahdollisuuden itsenäiseen toimeentuloon.

Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Työ, Hätäapu, Mielenterveys, Tytöt ja naiset

Vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry

Liittymällä tai liittämällä toisen henkilön Kynnyksen kummiksi autat Etiopian ja Keski-Aasian vammaisia kumppaneitamme. Saat kumminaiseltasi vuosittain terveiset ja pääset kurkistamaan työhömme maailmalla. Kummimaksu on 10 tai 20 euroa, jonka voi maksaa kuukausittain, neljännesvuosittain, puolivuosittain tai vuosittain valintansa mukaan eli vuodessa yhteensä 120 tai 240 euroa.

Vammaiset

Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes

Joululahja tiedonjanoisille: Tue sananvapautta ja oikeutta tietoon maailmalla Vikesin kautta. Vikes-säätiö parantaa journalismin laatua ja toimittajien oikeuksia kehitysmaissa, missä tarve oikealla tiedolle on suurin.

Sananvapaus, Journalismi

Väestöliitto

Lahjoittamalla Väestöliiton kaikkien kotien onneksi -keräykseen tuet työtämme lasten, nuorten ja perheiden hyväksi. Lahjoitusvaroin tarjoamme maksutonta, matalan kynnyksen neuvontaa sekä tuemme Väestöntutkimuslaitoksen perheiden ja kotien hyvinvointia koskevaa tutkimustyötä.

Lapset ja nuoret

WWF

WWF:n sivuilta voit hankkia kauniita sähköisiä joulutervehdyksiä, joissa esiintyy esimerkiksi naali, norppa ja tunturipöllö. Kortteja ostamalla tuet WWF:n työtä pohjoisten lajien ja niiden elinympäristöjen suojelemiseksi. Kortteja on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja ne voi myös tulostaa. Sivuilta on mahdollista hankkia myös kummius lahjaksi ystävälle tai sukulaiselle.

Eläinoikeudet, Ympäristö ja metsät, Biodiversiteetti

Yhteiset Lapsemme ry

Yhteiset Lapsemme ry edistää lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumista kulttuurisesti moninaisessa Suomessa. Keräämme varoja myös avustuskohteellemme Kolumbiaan. Voit tukea työtämme tekemällä lahjoituksen valitsemaasi kohteeseen.

Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Koriste-esineet, Korut

Yhteisvastuukauppa

Ostamalla korkealaatuisia yhteisvastuutuotteita autat lähimmäisiä lähellä ja kaukana. Yhteisvastuulahjoilla voit ilahduttaa merkkipäivinä ja muissa lahjayhteyksissä.

Astiat, Koriste-esineet, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit

Zimbabwen lapset ry

Anna lahjaksi tiedeaineiden oppimisalustan lisenssi lapselle. Käytämme e-oppimisen tukena Learners Tab –alustaa, joka tarjoaa yläasteen tiedeaineiden sekä englannin oppimateriaalit ja interaktiivisen testiympäristön.

Lämmin ateria Dzikwan toimintakeskuksessa on monelle lapselle päivän ainoa lämmin ateria. Täydellä vatsalla lapset jaksavat leikkiä, oppia ja harrastaa! Ostamalla lahjakortin mahdollistat lämpimän aterian tarjoamisen n.100 lapselle.

Lapset ja nuoret