Auringonnousu metsän takana.

Transformer 2030

Tervetuloa Transformer 2030 – Uudistava oppiminen -verkkokurssille! Kurssilla pyritään hahmottamaan maailma ja oppiminen uudesta näkökulmasta tähtäimessä kestävämpi tulevaisuus. Teemoina ovat esimerkiksi systeemiajattelu, kestävä hyvinvointi, utopiat sekä kulttuurinen ekologia. Kurssi muodostuu neljästä moduulista, jotka sisältävät lyhyitä tekstiosioita, reflektoivia harjoituksia itselle sekä ryhmien kanssa toteutettavaksi, videoita, podcasteja ja materiaalivinkkejä. Voit vapaasti hyödyntää kurssin materiaaleja ja harjoituksia omassa globaalikasvatustyössäsi erilaisten kohderyhmien kanssa.

Verkkokurssi kokoaa yhteen Opetushallituksen rahoittamien Transformer 2030 – Tulevaisuuden tekijät ja Kestävyysosaajat -hankkeisiin osallistuneiden tutkijoiden ja järjestöjen osaamisen. Kurssin sisällöt pohjautuvat alan tutkimukseen sekä globaalikasvatusjärjestöjen asiantuntemukseen. Moduulien 1-3 käsikirjoituksen ovat laatineet Tulevaisuuden tekijät -hankkeen kouluttajat ja kurssin tuotannosta ovat vastanneet Hanna Niittymäki Rauhankasvatusneuvolasta sekä Pauliina Paananen Fingosta. Moduulin 4 käsikirjoituksen on laatinut Hanna Niittymäki yhteistyössä Fingon Jenni Tuomisen kanssa.

Osallistumisohjeet

Itseopiskelumateriaali on tarkoitettu oman osaamisen kehittämistä varten. Voit opiskella kurssia haluamassasi järjestyksessä. Huomioithan, että etenemisesi kurssilla ei tallennu alustalle, vaan oman selaimesi välimuistiin. Halutessasi voit pitää omaa oppimispäiväkirjaa, jonne teet tehtävät ja kirjaat huomioita itsellesi talteen (ks. tarkemmat ohjeet alta). Klikkaa mukaan!

1. Monimutkainen, muuttuva maailma

2. Moninainen ihminen osana luontoa

3. Utopiat ja kestävä tulevaisuus

4. Kestävyysosaajat

Osaamismerkki ja oppimispäiväkirja

Uutta! Voit saada suorituksestasi Transformer 2030 – Tulevaisuuden tekijät -osaamismerkin täyttämällä Fingon oppimispäiväkirjan. Oppimispäiväkirjan mallipohjasta löydät ohjeet ja kysymyksiä, joihin vastaamalla voit reflektoida verkkokurssilla oppimiasi asioita tai mieleen nousseita ajatuksia. Tee oppimispäiväkirja ohjeen mukaisesti ja palauta se osoitteeseen koulutus@fingo.fi. Sinuun otetaan yhteyttä digitaalisen osaamismerkin vastaanottamista koskien.

Palaute

Palautteesi on arvokasta kehittämistyötä varten. Käytyäsi itseopiskelumateriaalin läpi voit jättää palautetta lomakkeen kautta.

Yhteydenotot

koulutus@fingo.fi

Tekninen toteutus: Faros&Com, Adapt Learning
Kuvat: Seta ry, Eetti ry, Papunet, Elokapina, Häiriköt-päämaja ja iStock