Transformer 2030 – Tulevaisuuden tekijät

Tervetuloa Transformer 2030 – Tulevaisuuden tekijät -verkkokurssille! Kurssilla opit uutta kestävän kehityksen teemoista ja työkaluista, kuten systeemiajattelusta, kestävästä hyvinvoinnista sekä tulevaisuusajattelusta. Kurssi sisältää kolme moduulia, jotka sisältävät lukupaketteja, videoita, podcasteja, materiaalivinkkejä ja harjoituksia oman oppimisen vahvistamiseksi. Voit hyödyntää kaikkia materiaaleja ja harjoituksia myös omassa globaalikasvatustyössäsi erilaisten kohderyhmien kanssa.

Verkkokurssi kokoaa yhteen Opetushallituksen rahoittamaan Transformer 2030 – Tulevaisuuden tekijät -hankkeeseen osallistuneiden tutkijoiden, kasvattajien, opettajien ja järjestöjen asiantuntemusta. Kurssin sisällöt pohjautuvat alan tutkimukseen sekä asiantuntijajärjestöjen tuottamiin monipuolisiin materiaaleihin. Käsikirjoituksen ovat laatineet hankkeen kouluttajat, ja kurssin tuotannosta ovat vastanneet Hanna Niittymäki Rauhankasvatusneuvolasta sekä Pauliina Paananen Fingosta.

Osallistumisohjeet

Itseopiskelumateriaali on tarkoitettu oman osaamisen kehittämistä varten. Voit opiskella kurssia haluamassasi järjestyksessä. Huomioithan, että etenemisesi kurssilla ei tallennu alustalle, vaan oman selaimesi välimuistiin. Halutessasi voit pitää omaa oppimispäiväkirjaa, jonne teet tehtävät ja kirjaat huomioita itsellesi talteen (ks. tarkemmat ohjeet alta). Klikkaa mukaan!

1. Monimutkainen, muuttuva maailma

2. Moninainen ihminen osana luontoa

3. Utopiat ja kestävä tulevaisuus

Osaamismerkki ja oppimispäiväkirja

Uutta! Voit saada suorituksestasi Transformer 2030 – Tulevaisuuden tekijät -osaamismerkin täyttämällä Fingon oppimispäiväkirjan. Oppimispäiväkirjan mallipohjasta löydät ohjeet ja kysymyksiä, joihin vastaamalla voit reflektoida verkkokurssilla oppimiasi asioita tai mieleen nousseita ajatuksia. Tee oppimispäiväkirja ohjeen mukaisesti ja palauta se osoitteeseen koulutus@fingo.fi. Sinuun otetaan yhteyttä digitaalisen osaamismerkin vastaanottamista koskien.

Palaute

Palautteesi on arvokasta kehittämistyötä varten. Käytyäsi itseopiskelumateriaalin läpi voit jättää palautetta lomakkeen kautta.

Yhteydenotot

koulutus@fingo.fi

Tekninen toteutus: Faros&Com, Adapt Learning
Kuvat: Seta ry, Eetti ry, Papunet ja iStock